IMF: súlyos támadás érte a szervezetet

2011. június 12. 11:13

Hackertámadás érte a Nemzetközi Valutaalap számítógépes rendszerét - erősítette meg szombaton a pénzintézet szóvivője. Hozzátette, már minden rendben működik, a történteket pedig jelenleg is vizsgálják.

2011. június 12. 11:13

A Bloomberg a napokban úgy értesült, hogy az IMF számítógépes rendszerét hackerek támadták meg, akik vélhetően egy külföldi kormányhoz köthetők. A Nemzetközi Valutaalap elektronikus levelezését és más dokumentumokat érte kár - adták hírül. A támadás még a szexuális bűncselekménnyel vádolt Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezérigazgató letartóztatása, vagyis május 14-e előtt történt.

 
A hír igaznak bizonyult: a Világbank elővigyázatosságból megszakította internetes kapcsolatát a Nemzetközi Valutaalappal. Tom Kellerman számítógépes szakértő elmondása szerint a támadás elkövetői olyan programot akartak elhelyezni az IMF rendszerében, amely egyfajta „belső digitális jelenlétet” biztosított volna, vagyis betekintést nyerhettek volna nem nyilvános gazdasági adatokba. Célzott támadás történt, amihez kifejlesztettek egy kódot, amelyet ráeresztettek az IMF rendszerére - tette hozzá.
 
A The New York Times szerint az IMF-et az elmúlt hónapokban súlyos és körmönfont támadások érték, amiről szerdán szerzett tudomást a pénzintézet igazgatóbizottsága. Hivatalos tájékoztatást nem adtak ki, a történteket vizsgálják.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. június 12. 21:35
Isten bizi, nem én voltam, de bármikor, szívesen...
z.marian
2011. június 12. 16:39
Sokan szeretik az IMF-et világszerte. :D
radix
2011. június 12. 16:25
Szerintem egyértelmű, hogy a DSK-botrány és a kalóztámadás mögött maga Orbán Viktor áll.
magnamater
2011. június 12. 14:38
Ha a Valutaalopot meg a Világbankot a hekkerek kifosztanák, azt is az adósoknak kellene kifizetni. Ha ki tudnánk fizetni az adósságot,akkor se lesz a tartozásnak vége, bejelentik majd, meg kell a bankokat menteni, tessék fizetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!