Újabb földrengés Japánban

2011. április 11. 12:03

Újabb heves, 7,1-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn Japán északkeleti részét. A rengés epicentruma Fukusima tartományban volt, a hatóságok szökőárriadót rendeltek el.

2011. április 11. 12:03

Heves, 7,1-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn Japán északkeleti részét. A rengés epicentruma Fukusima tartományban volt, de Tokióban is megérezték. A dolgozókat kimenekítették a Fukusima-1 atomerőmű külső területéről, a hatóságok pedig újabb öt településre terjesztették ki az erőművet körülvevő, eddig 20 km széles kitelepítési zónát egy esetleges sugárfertőzés elkerülése miatt.

Jukio Edano kormányszóvivő elmondta: nincs szükség azonnali evakuálásra. A 20-ról 40 kilométerre megnövelt zónába viszont már Kawamata városának egy része is beleesik. Az újabb földrengést követően nem tapasztaltak rendellenességet a nukleáris erőműben - közölte a Tepco.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2011. április 11. 14:22
Japán után következhetne a világ többi része is. Ez a Föld nevű bolygó ugyanis megérett már a pusztulásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!