Német kitüntetést kap Schiff

2011. február 08. 21:00

Schiff András zongoraművészt Robert Schumann-díjjal tünteti ki Zwickau városa. A kitüntetést Schumann-munkásságának tolmácsolásáért kapja.

2011. február 08. 21:00

A tízezer euróval járó díjat Robert Schumann zeneszerző 201. születésnapja alkalmából június 8-án adják át az 57 éves Schiff Andrásnak, a Nagy-Britanniában élő zongoraművésznek.

A kitüntetést Schumann-munkásságának tolmácsolásáért kapja a világhírű magyar muzsikus, a Capella Andrea Barca kamarazenekar alapítója. Schiff András a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tiszteletbeli professzora, a Magyar Kultúra Követe, 2008-ban az Európai Kamarazenekart vezényelte a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tzintzorgee
2011. február 09. 20:26
Valóban, Küllő, legyen a Te komcsid, szidjátok együtt ezt az országot, szarul bánt veletek, igaz ?
küllő
2011. február 09. 19:42
Sok derék fülkeforradalmár nem azt látja a hírben hogy egy MAGYART külföldön elismertek, hanem rögtön köpködni kezd mert nem az ő "komcsijuk". Bravó ! Ilyen az igazi birkanyáj , gratulálok.
sky.net
2011. február 09. 15:40
másodosztályú vaskeresztet kéne a kézfejére tetoválni ... zwikauban ... azzal aztán mehetne fellépni
budai zöld
2011. február 09. 10:04
Oké, az itthoni haverjai nemrég bepalizták valami kommunikációs marhaságba. Most akkor azt sem hisszük el, hogy zongorázni tud? És hogy azért kapta a díjat? Aki ezt komolyan így gondolja, az hallott már tőle akár egy hangot is? Kicsit legyünk már észnél, Schiff András nem a "Magyarországon világhírű és ott is csak jobb/bal oldalon" skatulyába tartozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!