Feszültség a Kim-dinasztiában

2010. október 12. 10:20

Kim Dzsong Il hoppon maradt legnagyobb fia egy japán tévében kritizálta a dinasztikus törekvéseket a sztálinista Észak-Korea élén.

2010. október 12. 10:20

Kim Dzsong Il legidősebb fia ellenzi a hatalom dinasztikus átadását a testvérének. Kim Dzsong Nam ezt a japán Asahi tévében kedden leadott interjújában mondta - számol be a Független Hírügynökség.

A japán tévé szombaton készítette Pekingben az interjút Kim Dzsong Il észak-koreai vezető legidősebb fiával. A Makaóban élő Kim Dzsong Nam ellenzi a hatalom átadását családja immár harmadik generációjának. Ugyanakkor  mindenben segíteni fogja testvérét.

Szerinte bizonyos belső okai vannak, amiért már elkezdődött a hatalomátadás. A 68 éves, betegeskedő Kim Dzsong Il, aki apjától, Kim Ir Szentől vette át a hatalmat, az elmúlt hetekben sorra nevezte ki legkisebb fiát, Kim Dzsong Unt magas beosztásokba.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2010. október 12. 15:52
Gondolom,ha ő következne semmi kivetni valót nem találna a dinasztikus törekvésekben.
röviden
2010. október 12. 11:19
A kínai elvtársak védőszárnyai alól üzenget. Úgy könnyű. És a mondandója is kap egy kis árnyalatot. Ez a "Hoppá" viszont egy "kivillant a cicije" típusú hírhez illenék.
sky.net
2010. október 12. 10:47
na ez jó hír ... talán nem fog ez a ganalydomb sokáig üzemelni ha az öreg patkány feldobja a pacskert
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!