Elraboltak egy magyar ENSZ-békefenntartót

2010. október 08. 15:19

Négy fegyveres emberrabló fogságába került harmadmagával Papp István nyugállományú alezredes a szudáni El-Faser városában az FN.hu információi szerint. Papp civilként, az ENSZ alkalmazottjaként tartózkodott Darfúrban, a gyemrekkatonák lefegyverzésében segédkezett.

2010. október 08. 15:19

Ismeretlen tettesek elrabolták Papp István nyugállományú alezredest, aki gyermekkatonák lefegyverzésében segédkezik Szudánban - értesült az FN.hu. Papp nem katonaként, hanem civilként, az ENSZ UNAMID missziójának alkalmazottjaként, békefenntartóként dolgozott a darfúri térségben.

Az emberrablás nem sokkal azután történt, hogy Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet vezetésével a szervezet Biztonsági Tanácsának küldöttsége El-Faser városába érkezett. Négy támadó bejutott egy épületbe, ahol négy ENSZ-alkalmazott volt elszállásolva. Kettejüket megkötözték, keét alkalmazottat pedig fegyverrel kényszerítették, hogy velük menjenek. Egyiküknek sikerült megszökni, azonban Papp István az emberrablók fogságában maradt.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2010. október 08. 16:06
A hazai rettegők közűl kellett volna néhányat kiküldeni, talán leszoknának arról, hogy a honi terrorveszélyről hazudozzanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!