Fico a kereszténydemokratákkal együtt kormányozna

2010. június 16. 10:13

A miniszteri posztok felét és a kormányfői pozíciót is felajánlotta Robert Fico a KDH-nak, ha összeállnának a Smerrel. Ha a két párt koalícióra lép, 77 képviselőjük lenne a parlamentben, ami igencsak instabil kormányzást vetít előre. Ján Slota, az SNS elnöke a gyenge választási eredmény miatt szeptemberben valószínűleg benyújtja lemondását.

2010. június 16. 10:13

A miniszteri posztok felét és a kormányfői pozíciót is felajánlotta Robert Fico a kereszténydemokrata KDH-nak, ha összeállnának a volt kormányfő fémjelezte szociáldemokrata Smerrel. Ha a két párt koalícióra lép, 77 képviselőjük lenne a parlamentben, ami igencsak instabil kormányzást vetít előre. Nem kizárt, hogy a kereszténydemokraták Ficóval lépnek koalícióra, nem pedig a jobboldali ellenzéki pártokkal, ahogyan azt korábban megígérték - a döntést Jan Figel, a KDH elnöke fogja meghozni.

Ján Mikolaj, az SNS oktatásügyi minisztere a Népszava értesülései szerint közölte, hogy Ján Slota a gyenge választási eredmény miatt szeptemberben benyújtja lemondását - az persze kérdés, hogy a párt tagsága elfogadja-e azt.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ergé
2010. június 16. 10:54
Fico felajánlása, fájdalom, 2006 tavaszának Orbán Viktorára emlékeztet, aki mindent megtett azért, hogy az MDF-fel esetleg többségbe kerülhessen a parlamentben. Nem mintha ugyanazt gondolnám Ficóról és Orbánról, ugye. Nos, a Smer elnöke dörzsölt politikus, és jelenleg csak sarokba szorult oroszlánként dorombol a körülötte ugráló vadászkutyáknak. Nem kizárt Fico sikere, viszont ha bármelyik jobboldali párt belemenne a koalícióba, az hatalmas arcvesztés lenne számukra, hiszen kizárták a vele való együttműködést. Bízzunk a józan eszükben, mást úgy sem tehetünk.
kalandféreg
2010. június 16. 10:49
Csak remélni tudom, hogy ez a hir a kacsa, vagy a mezei találgatás kategóriába tartozik. Ha ez megtörténik, nagyon kellemetlen helyzetbe kerülünk. Csodálkoztam is Németh Zsolt igencsak korai, de nagyon erős nyilatkozatain. Ha Fico marad, ilyen kezdet után még nehezebb lesz az országaink közötti állapotok rendezése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!