Biztossá vált Fico bukása

2010. június 15. 20:36

Nyolc óra előtt nem sokkal a szlovák tévécsatornák kamerái előtt aláírta a kormányalakításról szóló együttműködési megállapodást a választásokon győztes ellenzéki koalíció.

2010. június 15. 20:36

A Szlovák Demokratikus és keresztény Koalíció (SDKU), a Kereszténydemokrata Párt (KDH), valamint a parlamentbe bejutott két új erő, a Szabadság és Szolidaritás (SAS) és a magyar politikusokat is tagjaiban tudó Híd megállapodása szerint egyikük sem tárgyal Robert Fico kormányfővel.

Az Új Szó tudósítása szerint Iveta Radičová, Richard Sulík, Ján Figel és Bugár Béla közös sajtótájékoztatóján nem sok konkrétum hangzott el, ami a lehetséges kormányprogramot illet. A pártok szakértői munkacsoportjai holnap megkezdik a tárgyalásokat, jövő csütörtökre ígérték az első eredményeket. Radičová hangsúlyozta, vissza szeretnék hozni a tisztességet és az erkölcsöt a politikába. A négy párt képviselői bejelentették, hogy szerdára időpontot kérnek Ivan Gasparovic államelnöktől, jövő kedden pedig ismét tárgyalóasztalhoz ülnek – immár a kormányprogram kidolgozása érdekében.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k33
2010. június 16. 03:58
A Szlovákoknak rá kell jönni hogy könyebb békében együtt gyarapodni a kárpátmedencében,mint gyűlölködve elszegényedni.
senor calavera
2010. június 16. 02:48
A határontúli Magyarok annyira akarnak majd magyarnak lenni, amennyire Őket mi itt az anyaországban nagyratartjuk, testvéreinknek gondoljuk. És ha itthon többségében helyén lesz a szíve az embereknek, mint ahogy én azt egyre inkább tapasztalom, akkor érdemes is lesz Magyarnak lenni. És bizony ez is egy jó hír. Koccintok Lionnal.
Lion
2010. június 15. 21:31
Finom ez a fehér bor, hidegen főleg. Kis friss: A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöksége közölte: szeptember 12-én országos tisztújító közgyűlést tartanak. Ján Slota pártelnök jelezte, kész felajánlani tisztségét a kongresszusnak. – Biztos, hogy készen állok. Miért ne? - mondta újságíróknak Slota. Az SNS elnöksége vereségként értékeli a párt ötszázalékos választási eredményét, amelyet Slota úgy kommentált: sírhatnékja van a szlovákoktól. http://nol.hu/archivum/slotanak_sirhatnekja_van_a_szlovakoktol
petra
2010. június 15. 21:03
távol álljon tőlem mindenféle káröröm, de hát erre mondják: Isten nem ver bottal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!