Tízezrek tüntetnek Iránban

2009. szeptember 18. 12:47

Ellenzéki és kormánypárti tüntetők vonultak utcára Teheránban az Izrael-ellenes Jeruzsálem Napja alkalmából.

2009. szeptember 18. 12:47
Teherán utcáin hatalmas tömegek gyülekeznek, ellenzékiek és kormánypártiak tízezrei demonstrálnak. Az ellenzékiek folyamatosan kormányellenes, illetve az elnökválasztáson elbukott, ellenzéki Mir Hoszein Muszavit támogató jelszavakat skandálnak. Az iráni főváros utcáit ellepték a rendőrök. Az iráni hatóságok már korábban figyelmeztették az ellenzéki vezetőket, hogy ne használják saját tüntetésükre a Jeruzsálem Napot. Ennek ellenére, a tervek szerint a demonstráción részt vesz majd az ellenzék vezére, Muszavi is.

A nap csendesen kezdődött, akkor még csak az Ahmadinezsád pártiak vonultak fel. Azonban ahogy az ellenzékiek is elindultak, több összecsapásról is érkezett hír. Állítólag a rendőrökkel is összetűzésbe kerültek a tüntetők, néhány embert le is tartóztattak.

Ahmadinezsád a Teheráni Egyetemen tartott beszédében élesen bírálta Izrael megalapítását. A holokauszt hazugság, csupán ürügy volt egy zsidó állam megteremtésére, amellyel az irániaknak vallási kötelességük szembeszállni - jelentette ki.

Hatalmas tüntetés Iránban (Index)



Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!