Engedély nélküli tömegtüntetés Iránban

2009. június 15. 16:08

Muszavi mellett, Ahmadinezsad ellen tüntettek tízezrek Teheránban.

2009. június 15. 16:08
A hatósági tiltás ellenére Mir Hoszein Muszavi vesztes iráni ellenzéki elnökjelölt legalább tízezer híve tüntetett hétfőn délután Teheránban Mahmúd Ahmadinezsád hivatalban lévő államfő újraválasztása ellen. Jóllehet a teheráni belügyminisztérium betiltotta a Muszavi melletti tüntetéseket, az ellenzéki politikus több ezer híve gyűlt össze, majd vonult fel egyre növekvő létszámban az iráni főváros központjában.

A rohamrendőrség egységei kivonultak a helyszínre, de nem érkezett jelentés arról, hogy közbeavatkoztak volna. A belügyi tárca később közölte: Muszavit terheli a felelősség annak minden következményéért, ha  hívei folytatják az engedély nélküli megmozdulást. Muszavi az eredményeket szintén vitató másik ellenzéki jelölttel, Mehdi Karubival az oldalán egy autóban szintén feltűnt a felvonuló tömegben, járművüket biztonsági őrök kísérték. Muszavi kampányhonlapja hétfőn előbb a tüntetés elhalasztásáról, később viszont arról számolt be, hogy a rendezvényt mégis megtartják, s Muszavi Karubival együtt nyugalomra szólítja fel híveiket. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!