Ukrajnai látogatással kezdi EU-elnökségét a spanyol miniszterelnök

2023. július 01. 08:56

Spanyolország azt kívánja jelezni, hogy Európa töretlenül támogatja Ukrajnát.

2023. július 01. 08:56
null

A Kyiv Post arról ír, hogy Spanyolország a hétvégén átveszi az EU soros elnökségét, Pedro Sanchez miniszterelnök pedig Kijevbe látogat megmutatni az orosz erőkkel harcoló Ukrajna rendíthetetlen európai támogatását – ezt közölték a tisztviselői csütörtökön.

Sanchez „július 1-jén, szombaton Ukrajnában kezdi meg az EU elnökségét... hogy jelenlétével demonstrálja az Európai Unió rendíthetetlen támogatását” az ország iránt, írják. A bejelentésre akkor került sor, amikor Sanchez Brüsszelben részt vett egy uniós csúcstalálkozón: itt a videokapcsolaton keresztül részt vevő Zelenszkij ukrán elnök megerősítette a látogatást.

Spanyolország júliustól december végéig tölti be az EU soros elnökségét, amely rotációs rendszerben működik a blokk 27 tagállama között. Svédországtól veszik át az elnökséget, írják.

Hozzáteszik: az EU elnökségét betöltő ország miniszterei jutnak a legtöbb uniós ülésen az elnöki székbe, ami befolyásolja a napirendet és a prioritásokat.

Ukrajna egy évvel ezelőtt kapta meg az uniós tagjelölti státuszt, írják, és reméli, hogy idén megkezdheti a hivatalos tárgyalásokat arról, hogy mit kell tennie a tagságra való jelentkezéshez.

Nyitókép: GENYA SAVILOV / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. július 02. 13:49
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a hohol, meg a zsidó.
tapir32
2023. július 02. 12:13
Jól átvágták az ukránokat, amikor a hazájuk védelmét összekötötték a globalizált tőke érdekeivel. A tőkések az elhúzódó háborúban érdekeltek az ukránok a hazájukért halnak. Ebből a csapda helyzetből a mielőbbi tűzszünet és béke a kivezető út.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. július 02. 11:33
Felháborító amit a bukott sapanyol bolsevista gazember művel! Ukrajna oroszellenes háborúja egy CIA-projekt, semmi közünk hozzá. Sanchez elvtárs takarodjon el a szélsőséges hordájával együtt!
Beszélgető
2023. július 02. 10:45
Mindenki kíváncsi a két lábon járó hullajelölre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!