A gesztusok hiányában nincs igaza a magyar miniszterelnöknek

2023. július 03. 07:23

Demszky Gábor és Tarlós István jó vezetők voltak, most az ország fővárosa gazdátlanul romlik le.

2023. július 03. 07:23
null
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Index

„A Nemzeti Információs Központ jelentése szerint a budapesti főpolgármester, Karácsony Gergely támogatására létrejött 99 mozgalom számlájára a Párbeszéd egyik önkormányzati képviselője 19 alkalommal összesen 506 millió forintot fizetett be. Az összeg több mint kétharmadát euróban és angol fontban vitték be a bankba. A sajtó érdeklődésére a városvezető azzal védekezett, hogy ezek zárt adománygyűjtő ládák útján gyűjtött mikroadományok, és dollár nem volt köztük. Nehéz helyzetbe hozta magát ezzel a reakcióval a városvezető. Ezt a magyarázatot ugyanis senki sem hiszi el, így még jobban ráirányítja a figyelmet az ügyre.

Nehezen képzelhető el, hogy nem lesz folytatása a történetnek, mint ahogy az is egyre kevésbé esélyes, hogy aztán jó vége lesz.

Itt érdemes is megállni egy pillanatra. Vajon miért van az, hogy a magyar politikai erők az utóbbi években nem tudnak mit kezdeni Budapesttel? Az ország fővárosa gazdátlanul romlik le, hónapról hónapra. Ahogy egy előző írásomban már utaltam rá, a Fidesz azzal, hogy felszámolta a Budapest Fejlesztési Központot, feladta, hogy hazánk szívével törődjön. Láthatóan azt sem tudják még, hogy kit indítsanak a tavaszi választásokon a főváros vezetőjeként.

A Demokratikus Koalíció, mint az ellenzék legjelentősebb pártja, szintén nem tudott még önálló jelöltet megnevezni, miközben a Jobbikkal karöltve keményen kritizálja a jelenlegi főpolgármestert. Demszky Gábor és Tarlós István jó vezetők voltak, volt elképzelésük városuk működéséről, fejlődéséről. Ma nem látunk sehol sem gondolkodást az ország legjelentősebb kulturális és gazdasági központjának a jövőjéről. Változtatnunk kellene ezen a helyzeten, ahogy az Ukrajnához fűződő viszonyunkon is, hiszen a most felnövekvő generációk jövőjét nagyban meg fogja határozni ez a két ügy is.”

Fotó: Mandiner / Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. július 04. 08:37
Gurulódollárosok hazudnak mint a vízfolyás.
Nyugati Ádám
2023. július 03. 14:53
Demszky és Karácsony is koncepció és vízió nélküli, küldött emberek voltak, akiknek csak az volt a feladatuk, hogy az SZDSZ-esek és a liberális szocik kifizető helyei legyenek. Védjék és pénzeljék a nyugati típusú kultúra-szerűség, erkölcs és rend romboló tevékenységeket. Csak azt nem tudom, hogy liberálisul, azaz rend nélkül mit lehet normálisan együttműködve megcsinálni.
kiss.istvan770
2023. július 03. 14:31
"Demszky Gábor és ... jó vezetők voltak, most az ország fővárosa gazdátlanul romlik le." Demszky veled együtt szadeszes volt, ezért véded. Demszky nem volt egy magatehetetlen bábfigura, mint gergőke, de jó vezetőnek nevezni közröhej! A 20 évében nem tett annyit a városért, mint Tarlós egy ciklusban.
Hangillat
2023. július 03. 13:38
" Demszky Gábor és Tarlós István jó vezetők voltak," Előbb is jól vezette a bioáramot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!