Újabb légvédelmi rendszereket adtak az ukránoknak a németek

2023. április 19. 06:34

A német kormány büszkén számol be a finanszírozásról.

2023. április 19. 06:34
null

Saját honlapján tudósít a német kormány arról, hogy Patriot légvédelmi rendszereket és más eszközöket adtak át Ukrajnának.

Ezek szerint a

rakétákkal együtt adtak át a Patriotokat, de nem tudni, hányat,

plusz néhány teherautót és a határvédelem által használt járművet is odaadtak. A honlapon szereplő lista részletesen felsorolja, hogy korábban mi mindent adtak át Ukrajnának.

Hozzáteszik: a „biztonsági kapacitásépítési kezdeményezés” finanszírozása 2023-ra összesen 2,2 milliárd eurót tesz majd ki (a 2022-es 2 milliárd eurót követően).

A forrásokat elsősorban Ukrajna támogatására kell felhasználni, írják.

Ugyanakkor ezekből finanszírozzák Németországnak az Európai Békefenntartási Eszközhöz (EPF) való megnövelt kötelező hozzájárulását, amely viszont az uniós tagállamoknak az Ukrajna támogatásával kapcsolatban felmerült költségeik megtérítésére szolgál.

Nyitókép: Illusztráció. JANEK SKARZYNSKI / AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. április 19. 11:53
Jól tették!!!
wadcutter
2023. április 19. 08:30
Akkor küldenek zsoldosokat is hozzá, egy üteghez 90 fő kell,és 400 millió dollárt kóstál rakéták nélkül plusz a rakéták darabonként 2-4 millió dollár- közel egy milliárd forint egy rakéta hozzá- Lelkes amatőrökre ilyet nem bíznak. https://privatbankar.hu/cikkek/makro/mit-erhetnek-a-patriot-raketak-ukrajnaban-nem-sokat-megis-eleget.html
WDPH
2023. április 19. 07:51
Nem vagyok katona, de itt rengeteg harcászati, haditechnikai szakértő szokott mozogni. A légVÉDELMI fegyver alapvetően védekezésre szolgál, már csak a nevéből adódóan is, ugye? Akkor nem támadófegyvert adtak az ukránoknak, nem felfegyverezték őket, csak a védelmi képességeiket támogatták?
Kisfrocs
2023. április 19. 07:38
https://fb.watch/j-dJAvGAqk/ Felfegyverzik az oroszokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!