Brutális tévedések: a mesterséges intelligencia szerint 2006-ban a Fidesz nyert, és országszerte békés tüntetések zajlottak

2023. február 02. 13:15

Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát a 2006-os eseményekről, meglepő válaszokat kaptunk!

2023. február 02. 13:15
null

Orbán Viktor, az orosz-ukrán háború, valamint az élet értelme után megkérdeztük a ChatGPT-t, hogy mit gondol a 2006-os magyarországi eseményekről. Már a „beszélgetés” elején meglepő kijelentéseket tett a mesterséges intelligencia.

A mesterséges intelligencia (MI) jelen cikkünkben olvasható válaszait nem korrigáltuk a magyar nyelv nyelvhelyességi szabályai szerint, hogy olvasónk hitelesebb képet kaphasson az ChatGPT nyelvi képességeiről!

Mi történt Magyarországon 2006-ban?
2006-ban Magyarországon a politikai élet fő eseményei közé tartozott a Fidesz-KDNP választási győzelme, és az új kormány alakulása. Az év folyamán a gazdasági növekedés folytatódott, és a turizmus is dinamikusan fejlődött. Az ország továbbra is aktívan részt vett az Európai Unió munkájában, és előrehaladt az EU-csatlakozással kapcsolatos folyamatokban. Az év során fontos sportesemények is voltak, beleértve a labdarúgó Európa-bajnokságot, amelynek Magyarország volt az egyik házigazdája.

Voltak tüntetések Magyarországon 2006-ban?
Igen, voltak tüntetések Magyarországon 2006-ban. Az év során több szakszervezeti és civil szervezet is tüntetést szervezett a munkahelyi körülmények, a bérek és az egészségügyi ellátás javítása érdekében. Emellett tüntetések voltak a felsőoktatási intézményekben is, a hallgatók a tanulmányaik finanszírozásának javítása érdekében szerveztek megmozdulásokat. Az év során voltak még tüntetések a migráció és az emberi jogok kérdéseiről is. Az év folyamán a tüntetések békés jellegűek voltak, és nem voltak jelentős erőszakos események.

Akkor nem voltak erőszakos tüntetések 2006 őszén Budapesten?
Igen, voltak erőszakos tüntetések 2006 őszén Budapesten. Az év szeptemberében a Ferencvárosban lévő Rákospatakitól az Újpalotáig vezető autópálya építése elleni tiltakozások során történt erőszakos cselekmények. A tüntetők a természetvédelmi kérdések mellett az építkezés által okozott környezeti károk elleni tiltakozásukat fejezték ki. Az események során több személy megsérült, és voltak anyagi károk is. Az események után a kormány megállapodást kötött a tüntetőkkel, és megszüntették az építkezést.

„Azt mondták, ha mocorgunk, akkor szétrúgnak minket" - rendőri brutalitás 2006 őszén

Tizenöt éve a Gyurcsány-kormány ellen az őszödi beszéd kiszivárgása nyomán kitört társadalmi ellenállást véres eszközökkel nyomta el a karhatalom. A történteket 2010-ben parlamenti albizottság próbálta feltárni; a korabeli jegyzőkönyvek és az események túlélői beszámolóinak segítségével idézzük fel a véres napokat és azok következményeit.

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. február 02. 20:03
Akkor ott volt ez az intelligen CIA is. Neki is kilőtték a szemét. Azért igy látja.
pipa89
2023. február 02. 16:40
Ha már az M.I. is FOS-táplálta, megette a fene a jövönket ;-D
Alone
2023. február 02. 16:06
Ez egy nyelvi modell teszt verziója. Abból tákol össze szövegeket, amit letároltak az adatbázisába a készítői. A 2006-os magyarországi őszi eseményeket nem tárolták le, talán nem is véletlenül. A ChatGPT válaszaiból süt a balliberális politikai elfogultság, a sumákoló finomkodás. Az lesz az érdekes, ha majd ezzel íratnak esszéket a történelem szakos egyetemisták és ezeket a zagyvaságokat be is adják. Az Artificial Intelligence megfelelő magyar fordítása az OpenAi ezen fejlesztésének jelen állapotában: Mesterkélt Intelligencia (tudom, hogy elcsépelt szójáték, de most ül). Hozzátehetnénk még, hogy ez semmi más, mint egy szimulátor program és soha nem lesz intelligens a szó emberekre vonatkozó értelmében. Veszélyes játékszer!
Palatin
2023. február 02. 16:01
Gyurcsány olyan a politikában, mint egy határ, még gözölgö tehénlepény egy budapesti járdán Karácsony föpolgármestersége idején. Nem oda való, de mindenki csak kerülgeti, senki nem akarja eltakarítani, mert undorodnak töle, meg aztán minek vele bajlódni, elvan az ott, nem kér enni, inkább csak úgy körüllépkedik, hogy az már szinte udvarlásnak tünik. Aztán vannak, akik még nem is láttak ilyet, azoknak meg kimondottan tetszik is az "eredetisége" (=bunkósága). A verset, ami Fletóra a legjobban passzolna, azt Juhász Gyula írná meg a legtalálóbban, "Milyen volt böszmesége..." címmel: Milyen volt böszmesége, nem tudom már, De október haván e barbár eszemben jár. Saját sortüzét nézvén, mint részeg gúnár, Lelkében minden találatra szólt egy fanfár. Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha látom e kajlán vigyorgó szerzetet, Szívem sajog, sajnálom e mulya nemzetet, Miért hagyja még öt, miért oly palimadár? Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha arra gondolok, hogy ez a bösz lator, - Ha népem, ne adja Isten, lenne oly botor -, Repetázna, várna ránk a sors, a bús, a sivár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!