Tagadja a DatAdat, hogy házkutatás lett volna náluk

2022. október 12. 13:12

Kedden írta meg a Magyar Nemzet, hogy a DatAdatnál tartott házkutatást a NAV, szerdán a cég kiadott egy közleményt, melyben mindent tagadtak.

2022. október 12. 13:12
null

Kedden írta meg a Magyar Nemzet, hogy az információik szerint házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Datadat Professional Kft. magyarországi irodájában. A Bajnai Gordon érdekeltségébe tartozó vállalat szerdán kiadott egy közleményt, melyben tagadják, hogy megjelentek náluk az adóhivatal emberei. 

A cég úgy fogalmaz, hogy mindig piaci alapon, a teljesítményüknek köszönhetően jutottak bevételeikhez,

„melyek jelentős részben külföldi megbízásokból, nemzetközi munkákból származnak, a cég számára a magyar piac nem jelentős”.

A 24.hu által megszerzett közlés szerint minden adófizetési kötelezettséget határidőre teljesítettek, minden bevallást időben benyújtottak, a NAV-val mindig teljesen együttműködtek.

– írták a közleményben.

A cég tagadta, hogy közük lenne az egymilliós SMS-kampányhoz, emiatt állításuk szerint nem keresték őket a hatóságok. 

Cikkünk megjelenése után reagált a sajtóban megjelent cikkekre a DatAdat és Bajnai Gordon kisebbségi tulajdonos is. Állításuk szerint tisztességesen működik a cég, nem csaltak adót, minden jogszabályt betartottak. Nyilatkozatukat itt és itt olvashatják.

és kisebbségi tulajdonos is. Állításuk szerint tisztességesen működik a cég, nem csaltak adót, minden jogszabályt betartottak. Nyilatkozatukat és olvashatják.

Nyitóképen: Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, megválasztott európai parlamenti (EP-) képviselője (j) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja, az Együtt-PM politikusa a pártszövetség eredményváróján Budapesten, egy Dob utcai szórakozóhelyen az európai parlamenti választás napján, 2014. május 25-én. Fotó: MTI /Máthé Zoltán

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cogito ergo sum
2022. október 12. 17:44
https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2210/202210126.jpg?w=800&h=800&t=5
Perczel Éva
2022. október 12. 17:00
Kezdetben vala a "Tanulni, tanulni, tanulni" vezényszó. Ebből mára az lett, hogy "tagadni, tagadni, tagadni"
Pierre
2022. október 12. 15:22
ezt ugy mondjak, kesma-csinovnyikok, hogy cafolta.
Hunmagyar
2022. október 12. 14:34
Amit a libsi mond annak mindig az ellenkezője igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!