Bezárja több magyarországi telephelyét a Csíki Sör

2022. október 07. 15:51

Elbocsájtják az ottani dolgozóikat.

2022. október 07. 15:51
null

A Csíki Sör november elsejétől bezárja több magyarországi telephelyét is. A debreceni, győri és hódmezővásárhelyi központoknak a dolgozóit elbocsájtják. A döntést a csipszadó „robbanásszerű növekedésével”, a forint ingadozásával, valamit a sör jövedéki adójának növekedésével magyarázzák.

„Többéves működésünk során, első alkalommal történik meg, hogy lelkes, becsületes kollégáktól kell megválnunk. Őszintén sajnáljuk.

– írta Facebook-oldalán a cég.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. október 08. 10:28
A világon a legnagyobb biznisz, mikor valami nemes eszmét, érzést pénzre tudsz váltani. Ebben az esetben a magyarságot árulták sör formájában. Én igazi nemzeti érzésű ember vagyok, sőt inkább már soviniszta, de azért azt sosem néztem jó szemmel, mikor valamit ennek ürügyén akartak rám sózni. Erdélyben még jobban büszkék a sörükre, ami igazából mégiscsak egy nagyipari sör. Sokkal jobb lenne, ha minden falunak lenne saját söre, és arra lennének büszkék. Ráadásul arrafelé sok helyen (pl. Gyergyó vidékén) rohadtul nem terem meg más, pl. szőlő, de még a szilva sem biztos, úgyhogy sosem értettem, hogy ők miért nem főznek sört, mint a németek. Minden faluban. Szóval ezért a csíki sörért nem érzek nagy fájdalmat. És akkor azt nem is említettem, hogy egy jogi kiskapu segítségével rájátszott arra, hogy a Ciuc sört sokan magyarra fordítva Csíki sörnek nevezték, és ezért egyből megvolt a piaca is. Olyan magyar 90-es évek, mondjuk olyan Stadler József-szerű történet.
Lajoss
2022. október 08. 09:18
Néhány százmillió a közösből..:)
Paskai
2022. október 08. 07:38
Az erdélyi ásványvizek jók, azokat nem hozzák és nem ajnározzák csak ezt a vackot.
Dr. Greta Grünberg
2022. október 07. 20:46
Nagyon rossz volt a marketing és hiányzott hozzá egy ismert logó, mint amilyen pl. a Heinekenen van. Vagy pl. egy szívárványos spektrális motívum is rendesen megdobja az eladásokat, nem hiába nyúlnak ehhez örömmel a cégek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!