Megalakul a Védelmi Igazgatási Hivatal

2022. szeptember 07. 21:26

A hírt a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte szerdán.

2022. szeptember 07. 21:26
null

Azt írták: az Alaptörvény kilencedik módosításával megkezdett védelmi és biztonsági szabályozási reform következő állomásaként október 1-jei hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter irányítása alá tartozó, központi hivatalként működő költségvetési szerv alakul. 

A Védelmi Igazgatási Hivatal megalakításának célja az ország biztonságának fokozása, a védelemhez és a biztonsághoz kapcsolódó igazgatási feladatok, valamint az összkormányzati felkészülés összehangolása a válságkezelés és a különleges jogrendi feladatellátás terén – jelezték. 

A közleményben jelezték, a Védelmi Igazgatási Hivatal november 1-jétől, a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról szóló 2021. évi XCIII. törvény hatályba lépésétől, a védelmi és biztonsági igazgatás központi szerveként működik.

(MTI) 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ohassa
2022. szeptember 08. 12:20
Akkor tehát a miniszterelnök hivatalát 2 miniszter is vezeti! Az egyik alá tartozik - kormánypropaganda - titkosszolgálatok - digitalizáció (vodafene 4ig stb.) - turizmus - filmipar - hosszútávú gazdasági koncessziók (kaszinók, autópálya stb.) - szerencsejáték - "független" korrupcióellenes hatóság! Goebbels+Berija
llnnhegyi
2022. szeptember 08. 09:11
Össznemzeti védelmi szerv! -Az Apró klán embereinek nemzetellenes tevékenysége elleni védelem -Márki Zay Péter külföldi szervek bevonása hazánk ellen: szembeni védelem -Nemzetközi pénzügyi szervek által kiválasztott magyar képviselők befolyása/együtt működése az alvilággal ------- Nagyjából ennyi. (Gyurcsány Ferenc kétségbe is esett rögtön! Fogy körülötte a levegő! Soros György remegő kézzel ír, máris.)
benedek77
2022. szeptember 08. 08:33
Egy újabb szoponc kap hivatalt a semmiért:)
palicsi
2022. szeptember 08. 05:45
A vezető politikusaink több információval rendelkeznek! Szomorú, de valószínűleg a világban, nem kivánatos események bekövetkeztére lehet számítani! Nyilván a pánik elkerülése miatt nem közlik velünk, mi is vár ránk (is)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!