Amerika megüzente az oroszoknak, hogy ne fenyegessenek megfontolatlanul a nukleáris fegyverekkel

2022. szeptember 26. 13:30

„Oroszország magát keverte bele ebbe, mert nincs a rendszerben senki, aki elmondaná Putyinnak, hogy rossz az, amit csinál” – fogalmazott Blinken.

2022. szeptember 26. 13:30
null

Antony Blinken interjút adott a CBS 60 Minutes című műsorának, az amerikai külügyminiszter kijelentette, Washington hivatalos úton, nyilvánosan is jelezte Oroszországnak, fejezzék be a nukleáris fegyverek használatával kapcsolatos megfontolatlan beszédet.

Moszkvának hallania kell tőlünk azt, hogy a következmények szörnyűek lennének. Ezt rendkívül világosan elmondtuk”

– fogalmazott a tárcavezető.

Blinken azt is leszögezte, amennyiben Vlagyimir Putyin atomfegyver bevetése mellett döntene, „aligha lenne a Kreml falain belül ezzel szemben ellenállás”. Az amerikai politikus szerint ezt azzal magyarázta, hogy a hatalom feletti kontroll hiánya az autokráciák Achilles-sarka.

Az amerikai diplomácia vezetője úgy fogalmazott, általában nincs senki, akinek van felhatalmazása elmondani az igazat a hatalom számára.

Oroszország magát keverte bele ebbe, mert nincs a rendszerben senki, aki elmondaná Putyinnak, hogy rossz az, amit csinál”

– közölte.

Blinken kijelentette, Putyin egy módon tud kimenni a háborúból, ha befejezi az egészet. 

Ha az oroszok abbahagyják a harcot, akkor a háború ér véget, ellenben ha az ukránok teszik le a fegyvert, akkor nekik van végük”

– zárta.

Nyitókép: David Dee Delgado/AFP 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekperec
2022. szeptember 28. 06:18
Kedves, ártatlan Ukrajnai civilek. Tisztelünk benneteket nagyon sajnáljuk ami veletek történik - a józan, szabad világ veletek együtt éjt nappallá téve dolgozik, hogy hogyan kössünk alkut és mentsünk az életeteket, mielőtt ez az őrült nárcisztikus pszichopata seggdugasz Putyin mindent elpusztít - kapaszkodjak még egy kicsit, jövünk több és több segítséggel az USA-val az élen. Két lehetőség bontakozik - a jelenlegi furfangos helyzeteteket legjobban csak belülről lehetne kezelni - azaz egy katonai puccs és putyinka megy a levesbe - vagy a Nyugat azonos erejű taktikai atomfegyvereket és eszközöket ad nektek is ami a ruszkiknak is van. Ez a legkevesebb, amit tehetünk érdekeitekbe, Ukrajnáért, amely a hidegháború végén, 1994-ben megsemmisítette az összes atomfegyverét, cserébe a Nyugat által idáig be nem tartott biztonsági garanciákért. Emberek! Meg kell állítani az Orosz börtönország terjeszkedési vágyait, BÁRMI ÁRON IS, különben pokol vár a világ szabad társadalmaira! Nem élhetünk olyan világban, amelyben nárcisztikus diktátorok azt hiszik, hogy a babakocsijukból kidobálva a játékaikat, nukleáris fegyverek bevetésével fenyegetőzve, elérhetik a maguk akaratát. Hogyan tud az emberiség túllépni ezen a fajta despotikus háborúskodáson? Hogyan fogunk valaha is fejlődni, amikor egy olyan, mentálisan instabil kis takonynak mint ez a pigmeus Putyin, ekkora hatalma van?
Dezsőke
2022. szeptember 26. 19:17
békét
barnabibambi
2022. szeptember 26. 18:36
Putyin szarik az üzengetők fejére és ha a helyzet úgy kívánja használni fogja az atom fütyköst ,s ráadásul igaza is lesz.Bár lehet hogy nem marad senki aki eldönthetné hogy kinek van igaza.Persze a világ döntő hányada Putyin mögött áll és csak néha tesznek némi megjegyzést erre a háborúra . Viszont mindenki a világ normális felén utálja a nyugatot mert ők azok akik kiprovokálták a háborút és miattuk megy még mindig a mészárlás.Nos ezek a nyugati hiénák azt hiszik hogy ők mindent megúsznak még egy atomháborút is,TÉVEDNEK ŐK IS ATOMHAMUVÁ VÁLNAK MINT MINDENKI!
mokány
2022. szeptember 26. 17:49
A rossz fokozása : ROSSZ OROSZ POROSZ SOROS ( SZOROSZ )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!