Zelenszkij: Kétmillió ukránt deportáltak Oroszországba

2022. július 13. 22:02

Oroszország kétmillió embert vitt ki erőszakkal Ukrajnából, ez része a taktikájának – jelentette ki az ukrán elnök szerdán egy Szöulban megrendezett nemzetközi Ázsia-konferencián.

2022. július 13. 22:02
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán felszólalt egy Szöulban megrendezett nemzetközi Ázsia-konferencián, amelyen videokapcsolás útján jelentkezett be. Úgy fogalmazott, Oroszország kétmillió embert vitt ki erőszakkal Ukrajnából, ez része a taktikájának.

Az ukrán államfő szavai szerint Ukrajna Oroszországnak csupán az első célpontja, tovább fog menni Európa és Ázsia más országaiba. Ez szerinte Moszkva „stratégiája, a terror pedig a taktikája”. Véleménye szerint az orosz taktika több részből tevődik össze: a tüzérség túszul ejti a városokat, a rakétaterror, amely kiűzi az embereket a városokból, deportálás, az ukrán kikötők orosz blokádja az ukrán gazdaság gyengítésének céljából, energiaválság okozása és a propaganda. Az ukrán lakosság Oroszországba hurcolásával kapcsolatosan kijelentette, hogy a kétmillió ukrán állampolgár között több százezren gyerekek.

A pontos számukat talán sohasem fogjuk megtudni. Mindezeket a deportált embereket megfosztják a kommunikációtól, elveszik az irataikat, megfélemlítik őket, és megpróbálják Oroszország távoli régióiba szétszórni őket, hogy a lehető legnehezebb legyen hazatérniük szülőföldjükre”

– fogalmazott.

Az elnök adatai szerint Oroszország a háború kezdete óta már 2960 rakétát lőtt ki az ukrán városokra. Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolt arról, hogy a javarészt orosz megszállás alatt lévő Herszon megye kivételével szerdán Ukrajna minden régiójában légvédelmi riadó volt.   

(MTI)

Kiemelt kép: Sergei SUPINSKY/AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. július 14. 09:04
Annyit talán nem, de ha mindenféle partizán mulatságokba kezdtek, akkor ennyire ezen én nem lepődnék meg.
Szuper
2022. július 14. 08:26
Zsenya most azokra gondol, akik a spanyol Riviérán süttetik a hasukat, vagy az Eiffel torony alatt hűvösölnek, vagy a holland papucsokban csoszognak és nem akarnak hazamenni megpusztulni.... Kétségem nincs afelől, hogy én tévedek! Vicces fickó ez a pöcshuszár! :-))))))))))
Búvár Kund
2022. július 14. 07:54
Deportálták a Zselé által betiltott ukrajnai pártok tagjait meg a betiltott sajtó dolgozóit... :-DDDD
remi
2022. július 14. 07:22
Lószart deportálták. Maguktól mentek. És nem is mennek vissza, hacsak nem lesz megszilárdult orosz közigazgatás, azovos nácik és egyéb söpredék nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!