A különleges jogrenddel és a kormányzati igazgatással összefüggő javaslatról határoz az Országgyűlés

2022. június 14. 09:23

A miniszterelnök és a miniszterek fizetésével összefüggő törvényjavaslatról is döntenek kedden a képviselők.

2022. június 14. 09:23
null

A 9 órakor kezdődött ülésen a napirend előtti felszólalásokat követően tartják a zárószavazást a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott, az egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról.

Megkezdődik a honvédelmi adatkezelésekről szóló, indoklással együtt 134 oldalas törvényjavaslatot tárgyalása is a parlamentben.

Az újraszabályozott különleges jogrend miatt új honvédelmi törvény lép hatályba novemberben,

ezzel indokolja a kormány a honvédelmi célú adatkezelési szabályok felülvizsgálatát.

Az Országgyűlés megvitatja az Állami Számvevőszék 2021-es szakmai tevékenységéről és az intézmény működéséről szóló beszámolót is.

Általános vita lesz a magyar kormány és a Visegrádi Szabadalmi Intézet közötti székhely-megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatról, amely rendezi az intézet jogi státuszát, illetve meghatározza a tisztségviselőknek biztosított mentességek és kiváltságok körét.

Uniós jogharmonizáció a célja annak Nagy-Britanniával kötött beruházásvédelmi egyezmény megszüntetésének, amely szintén szerepel a napirenden. Ugyanakkor az Ománnal kötött a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodást most tervezi kihirdetni az Országgyűlés.

Mindezek mellett a miniszterelnök és a miniszterek fizetésével összefüggő törvényjavaslatról is döntenek kedden a képviselők.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner
 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. június 14. 11:19
Vannak kételyek és fenntartások a kormányzati tevékenységgel kapcsolatban! A szavazás, a megszületett erős kétharmad következtében az ellenzék kimúlt, agyon lett verve! Olyan helyzet teremtődött, hogy mit sem számít az ellenzék hőbörgése, legyen bármiről is szó! Így az ellenzék szerepét is nektek, nekünk kell betölteni, kik szavazatunkkal hozzájárultunk a mai állapotokhoz... A kormányzatnak is szüksége van az egészséges korrekt kritikára, s elvárás is, hogy ezt gyakoroljátok is! Több szem, többet lát, mondja a szólás-mondás, és ez tényleg így is van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!