Valerie Huber: A nőket magukat fenyegeti az eltörlés kultúrája

2022. május 31. 09:11

Valerie Huber abortuszellenes aktivista, Donald Trump korábbi munkatársa, az Intézet a Nők Egészségéért elnöke a nők eltörléséről, a családellenes NGO-kampányról és a magzatelhajtás elleni harcról beszélt a Mandinernek a CPAC Hungaryn, melyet az Alapjogokért Központ szervezett az Amerikai Konzervatív Unióval együtt.

2022. május 31. 09:11
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Ön korábban sok támadást kapott a baloldali sajtótól, amikor Trumpnak dolgozott, például azért, mert a házasság előtti szex ellen szólalt fel a fiatalok előtt.

Idézném Orbán Viktor miniszterelnök szavait:

akinek nincsenek ellenségei, nem ért el semmit.

Fontos, hogy a jellemtulajdonságokat már fiatalon elsajátítsák, hogy aztán felnőtt korukban életmintákká lehessen őket fordítani. És ezt hirdettük. És továbbra is hiszek abban, hogy ez fontos: ha egy fiatal korán megtanulja, hogyan hozzon nehéz döntéseket élete fontos kérdéseivel kapcsolatban, ez segíti őket abban, hogy felnőtté váljanak, és jó példaképek legyenek, nem csak a társadalom, hanem gyermekeik számára is.

Vita folyik Magyarországon a transzjogokról. A magyar kormány azt állítja, hogy a nyugati világban sok baloldali civil szervezet a transznarratívát nagyon fiatal gyerekekre erőlteti. A magyar baloldal pedig azt mondja, hogy a magyar kormány ezt csak eltúlozza, és ez valójában nem történik meg. Ön aki az Egyesült Államokból érkezik és női jogvédelemmel foglalkozik, el tudná magyarázni olvasóinknak, hogy mi a valós helyzet?

Nos, a Trump-adminisztráció idején az a megtiszteltetés ért, hogy a Genfi Konszenzus Nyilatkozatának tervezője lehettem, amely nemzetek koalíciója. Hiszünk abban, hogy az országok döntik el a család kérdését, hogyan határozzák meg azt, és hogy mi a legjobb az országuknak. Így a külföldi civil szervezeteknek, haladó kormányoknak, nemzetközi szervezeteknek nem szabad ezt behozniuk egy országba.

A nemzet szuverén joga, hogy meghozza ezeket a döntéseket, és szerintem Magyarország meghozta ezt a döntést.

Tehát meg tudja erősíteni, hogy a baloldali civil szervezetek valóban ezt teszik? Ez teszik civil szervezetek az Egyesült Államokban?

Teljesen. Vannak ideológiai gyarmatosítók a kormányokban és vannak civil szervezetek, amelyek ideológiákat exportálnak akaratuk ellenére más országokba, gyakran fenyegetéssel, gyakran diplomáciai zsarolással, és gyakran a sajtó segítségével próbálják rákényszeríteni akaratukat egy népre. Ehelyett úgy gondoljuk, hogy az országnak kell döntenie ezekről a politikákról, külső befolyástól mentesen.

És hogyan reagálnak erre a feministák? Olvastam a feministák közötti egyfajta belső vitáról, hogy egyesek elfogadják a transz embereket nőnek, mások pedig nem.

A nőket eltörli ez az egész vita. Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának legújabb bírója, amikor arra kérték, hogy határozza meg a nő fogalmát, nem tudta megtenni, mert azt mondta: „nem vagyok biológus”. Ez abszurd. És azt hiszem, ezt a legszélsőségesebb szinten látjuk már. A feministák egyre gyakrabban mondják pontosan azt, amit az imént mondtam, vagyis hogy

a nőket eltörlik, amikor nincs világos definíciója annak, hogy mi a nő, a sportban vagy bármely más téren.

Problémás és aggasztó, és a feministák évtizedek óta dolgoznak azon, hogy a férfiak és a nők közötti egyenlőséget megteremtsék, és ez a jelenlegi vita eredményeként törlődik.

Vannak, akik a régi baloldal és az új, jobboldal közötti lehetséges szövetségről beszélnek. Gondolja, hogy ezen keresztül néhány klasszikus feministát be lehet hozni a jobboldali táborba?

Nos, tudom, hogy az Egyesült Államokban ez már zajlik.

Ön feministának mondaná magát?

Nőnek mondanám magam, aki hisz a férfiak és nők közötti egyenlőségben, ezért úgy gondolom, hogy anélkül is harcolhatunk a nőkért, hogy feministák lennénk.

Mi a helyzet az abortuszról szóló vitával?

Amikor ideológiai értékekről beszélünk, fontos, hogy az országok maguk hozzák meg ezeket a döntéseket. Itt, az Egyesült Államokban a Legfelsőbb Bíróság döntésének küszöbén állunk, amely megváltoztathatja az 50 éves precedenst, miszerint az Egyesült Államoknak van az egyik legbarbárabb abortusztörvénye a világon.

A változás most már bármelyik nap megtörténhet.

És úgy gondolom, hogy ez az egész világon hullámokat ver majd, és újra megnyitja a vitát, az élet értékéről szóló vitát, oly módon, ahogyan talán évtizedek óta nem volt szó róla.

Milyennek látja az orbáni politikát?

Azért vagyok itt Magyarországon, mert a Trump-adminisztráció idején partnerséget kötöttünk Magyarországgal. Magyarország regionális vezetője volt a genfi konszenzusnyilatkozatnak, és reméljük, hogy mind most, mind a jövőben még kitartóbb együttműködést folytathatunk Magyarországgal.

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2022. május 31. 12:06
Ez a nő már rég eltörölte magát. Illetve ez a pasas. Illetve ez a.
Dr. Greta Grünberg
2022. május 31. 10:55
A ciszheteró macsó gerontokraták által működtetett heteronormatív fallopatriarchális rezsimet kell kenszelezni. Az egész reprodukciós folyamat az alapjairól kezdve totális reformra szorul. Hosszú távon mesterséges bioszivaccsal bélelt hordozható uterusra van szükség, illetve ameddig ez még nem valósul, arra, hogy zigótagyérités révén kevesebb elnyomó ciszheteró férfi legyen. Sokkal kevesebb kellene belőlük, 1-2%, pláne ha volna GMO technológia és mindenkinek elérhetővé tett asszisztált reprodukció. De lehetnének tervezetten dzsendersemleges egyedek is. De itt a barna esőfellegekkel borított keleten még a gyakran avittas feministák jogos követeléseit is túlzónak tartják sokan. Katasztrófa.
Lombi
2022. május 31. 09:36
Ébredjetek fel minél többen és maradjatok nők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!