Zelenszkij szerint az oroszok megpróbálják „deportálni” Mariupol lakosságát

2022. április 20. 10:14

„Az orosz hadsereg örökre beírja magát a történelembe mint a világ talán legbarbárabb hadserege” – fogalmazott az ukrán elnök.

2022. április 20. 10:14
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a kedd esti beszédében elmondta, jelentősen megnőtt az orosz csapatok tűzereje Harkiv irányában, ahogy a Donbaszban és Dnyipro környékén is.

„Mariupolban a helyzet változatlanul a lehető legsúlyosabb. Az orosz hadsereg akadályozza a humanitárius folyosók megszervezésére és embereink megmentésére irányuló erőfeszítéseket.

Több tízezer mariupoli lakos sorsa ismeretlen, akiket korábban orosz ellenőrzés alatt álló területre telepítettek át. Sajnos nem kapunk választ Oroszország részéről a csereajánlatra, ami megmenthetné Mariupol civil lakosságát és védőit” – mondta Zelenszkij.

Az ukrán elnök elmondta, hogy „ebben a háborúban az orosz hadsereg örökre beírja magát a történelembe, mint a világ talán legbarbárabb és legembertelenebb hadserege.

mindenféle fegyverek használata, beleértve a nemzetközi egyezmények által tiltott fegyvereket is, az orosz hadsereg kézjegye”.

 Az ukrán elnök szerint az oroszoknak az 55 napja tartó háborúban senkit sem sikerült maguk mellé állítaniuk, kivéve néhány kitaszítottat.

„A helyzet teljesen világos: minden régiójában támogatják az ukrán nemzeti egységet, támogatják államiságunkat. Hálás vagyok az ideiglenesen megszállt városok, ideiglenesen megszállt települések – Herszon, Kahovka, Melitopol és minden más településünk – minden lakójának ezért a világos álláspontért.

Minél elvhűbbek vagyunk, annál hamarabb tér vissza a normális élet” – mondta el Zelenszkij.

Nyitókép: MTI

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2022. április 20. 14:48
"A katonák mellett sok nő és gyermek is rejtőzködik az Azovsztal gyárában." Ők ugye önszántukból maradtak ott, nem Jeszenszki azovistái tartják ott őket túszként? https://www.vadhajtasok.hu/2022/04/20/oraink-lehetnek-hatra-uzenetet-kuldott-egy-parancsnok-mariupolbol
Kivűlálló
2022. április 20. 14:08
„Az orosz hadsereg örökre beírja magát a történelembe mint a világ talán legbarbárabb hadserege” Éppen ezért nem kellett volna velük szemben nagy pofádnak lenni! Mész a dögösbe komám! :)
Szuper
2022. április 20. 12:41
Az orosz soha nem fogja etetni az éhenkórász ukránokat! Akikre Vologya az éppen aktuális meséjében utal, szerintem valahol olasz, spanyol tengerparton süttetik a hasukat, vagy éppen a Bundestagot, vagy az Eiffel tornyot csodálják..
zolka50.50
2022. április 20. 12:12
Nem sokkal ezelőtt öt ukrán katona jött ki az Azovstalból és megadta magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!