Ferenc pápa: Rasszisták vagyunk és ez nincs rendjén

2022. április 15. 20:49

Ferenc pápa azt is elmondta, hogy megérti a fegyvereket vásárló kormányokat, de felmenteni nem tudja őket.

2022. április 15. 20:49
null

Ferenc pápa a RAI 1 olasz televíziónak adott nagypénteki interjújában arról beszélt, hogy a világ jelenleg részleteiben él meg egy világháborút, és ismételten elítélte az ukrajnai háborút.

„Ebben a pillanatban, Európában, ez a háború nagyon közelről érint minket. De nézzünk egy kicsit messzebbre. A világ háborúban áll, gondoljunk Szíriára, Jemenre, a haza nélküli, üldözött rohingjákra. Mindenhol háború van” – jelentette ki a katolikus egyházfő a beszélgetésben, megjegyezve, hogy a világ Káin útját választotta a testvérgyilkossággal.    

Nehezményezte, hogy a világ többet költ fegyverekre, mint oktatásra. „Itt is a Káin-motívumot látjuk. Olyan ördögi sablon szerint élünk, amely alapján az emberek

Megértem a fegyvereket vásárló kormányokat, de felmenteni nem tudom őket. A sok háborúra gondolok, amelyek messze tőlünk zajlanak. Elfelejtettük a béke nyelvét” – emelte ki a katolikus egyházfő.    

Ferenc pápa egyben hittestvéreknek nevezte az ortodox püspököket, akik „ezekben a fájdalmas időkben” szintén a húsvéti ünnepre készülnek.    

A katolikus egyházfő beszélt arról is, hogy

a háborúkban mindig a leggyengébbek szenvednek a legtöbbet.

„A menekülteket csoportokra osztjuk: vannak első és másodosztályúak, bőrszín szerint, vagy az alapján, hogy fejlett vagy nem fejlett országokból érkeznek.

 – sérelmezte Ferenc pápa, és felhívta a figyelmet arra, hogy Jézus is menekült volt, aki gyermekként szüleivel Egyiptomban volt kénytelen menedéket keresni.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fájdalomcsillapító
2022. április 16. 22:06
Szép és tiszteletreméltó dolog az önismeret, Ferenc...viszont ha rasszista vagy ferenc, illő lenne lemondani a székről és nem gyalázni tovább.
ato boldizsár
2022. április 16. 19:42
Még jó hogy nem Húsvét után volt a választás, mert akkor Orbánnak jeszenszky mellett meg kellett volna említeni az öreg álkatolikus ügynököt is.... ezzel is elmondatta a gazdi a kötelezőt. Elképesztő.
egonlerch
2022. április 16. 18:39
Te biztosan rasszista vagy,szentatyám,mert csak arab keresztény gyűlölőknek meg színes raboknak csókolgatod a lábát, míg a keresztények a világon a legbántalmazottabb emberek és te még a gondolataidból is kirekeszted őket. Ezt egy katolikustól kaptad! Sede vacante! Te nem is vagy pápa!
szodabár
2022. április 16. 13:23
Hogyne. Az álpápa például utálja a fehér keresztény embereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!