Macron: Mostantól nem egy tábor jelöltje, hanem mindenki elnöke vagyok

2022. április 24. 21:57

A francia elnök győzelmi beszédében kijelentette, változtatni fog az elmúlt években alkalmazott kormányzati gyakorlaton.

2022. április 24. 21:57
null

„Már nem egy tábor jelöltje, hanem mindenki elnöke vagyok"kezdte győzelmi beszédét Macron.

A frissen megválasztott francia elnök köszönetet mondott mindazoknak, akik rá szavaztak, és hozzátette, tudatában van annak, hogy sokan azért szavaztak rá,

hogy blokkolják a szélsőjobboldalt.

Elmondta, hogy gondol azokra, akik tartózkodtak, és azokra is, akik Le Penre szavaztak, akik ma csalódottak.

Macron ezután arra buzdította a tömegben lévőket, hogy ne fütyüljék ki őket. „Mostantól már nem egy tábor jelöltje vagyok, hanem mindenki elnöke.”– mondta Macron. Hozzátette: „Azoknak akik a szélsőjobboldalra szavaztak azt mondom, hogy az én és a csapatom felelőssége az lesz, hogy foglalkozzunk az aggodalmaikkal”.

„Egy igazságosabb társadalomért és a férfiak és nők közötti egyenlőségért fogok dolgozni" – folytatta beszédét az elnök.

Kiemelte, hogy „Tiszteletet kell mutatnunk, mert az országunk nagyon megosztott. Senkit sem szabad az út szélén hagyni”.

Az elnök azt is elmondta, hogy  

 „Az ukrajnai háború azt mutatja, hogy tragikus időket élünk át” – mondta, és hozzátette, hogy Franciaországnak ki kell építenie erőit.

Zárásként elmondta,  büszke arra, hogy ismét a francia népet szolgálhatja. Beszédét a Marseillaise, a francia nemzeti himnusz előadása követte.

Nyitókép: Thomas Coex / AFP

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2022. április 25. 12:29
Macron : Köszönet azoknak akik rám szavaztak. Azoknak is, akik csak Le Pent akartak elutasítani, amikor rám szavaztak. Figyelembe fogom venni azok aggodalmát, akik nem szavaztak rám. Mindenki elnöke vagyok. Így beszél egy elnök. Ezt lehet elvárni egy felelősségteljes, pozíciójához méltó politikustól aki mindenek előtt egyesíteni és békésiteni akarja az országot. Miközben Orbánnak egy szava sem volt a milliókhoz, akik nem szavaztak rá. Egyszerűen ignorálta őket.
Hajnóczi Kristóf
2022. április 25. 09:44
Ez a mostantól mindenki elnöke véletlenül nem a második elnöki ciklusát kezdi? Eddig akkor kinek az elnöke volt? Amúgy a pokol bugyraiból hirtelen előkerült ellenséges kommentelők áthallásos megjegyzéseiről csak annyit, hogy amikor Orbán mondta ugyanezt, akkor az nem volt jó, amikor meg nem mondta, akkor az.
NoFace
2022. április 25. 09:35
"Macron: Mostantól nem egy tábor jelöltje, hanem mindenki elnöke vagyok" A tegnap esti párizsi képeket nézve, úgy vélem ezt nem mindenki gondolja így!
DoomGuy
2022. április 25. 08:48
"Mostantól nem egy tábor jelöltje, hanem mindenki elnöke vagyok" De legfőképpen a nem létező világerőé, á lá Rotschildok és társaik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!