Egyre több jel utal arra, hogy provokáció áll a Marosvásárhelynél megtalált szavazólapok ügye mögött

2022. március 31. 15:52

Sem személyes adatokat, sem a szavazólap érvényességéhez szükséges azonosító nyilatkozatokat nem találtak a helyszínen – hívta fel a figyelmet Kovács Mihály Levente, Maros megye tanácsának alelnöke, aki kikérte magának, hogy bárki csalással vádolja az erdélyi magyarságot.

2022. március 31. 15:52
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Egyre több jel mutat arra Kovács Mihály Levente, Maros megye tanácsának RMDSZ-es alelnöke szerint, hogy provokáció állhat a a Marosvásárhely mellett egy hulladéklerakóban megtalált és részben elégett magyarországi választási szavazólapok ügye mögött.

Kovács Mihály Levente a Mandinernek elmondta: az eddig napvilágot látott információkon túl ezt a gyanút erősíti az is, hogy

szó sincs a hazai baloldal által emlegetett zsákszámnyi szavazólapról, legfeljebb egy tucatról.

A Maros megyei tanács alelnöke is hangsúlyozta azt a szokatlan körülményt, hogy a szavazólapok mellett nem találtak olyan azonosító nyilatkozatot, amely elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a levélszavazat érvényes legyen. Aki élni akar a szavazati jogával, az mind tudja, hogy erre szükség van.

Emellett az országgyűlési választási szavazólapok mellett népszavazási szavazólapot nem találtak a helyszínen, ami ugyancsak furcsa.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere közösségi oldalán korábban szintén provokációnak nyilvánította az esetet. 

Az elnök szerint a tettesek a levélszavazat intézményét is le akarják  járatni.

Kovács Mihály Levente hangsúlyozta: teljesen felháborítónak tartják, hogy az ellenzék miniszterelnök jelöltje megpróbálja lejáratni és befeketíteni az erdélyi magyarokat, akikről egyébként pár napja azt nyilatkozta, hogy szereti őket.

Kikérem magunknak, hogy minket bárki csalónak nevezzen minket! 

– szögezte le. Helyi forrásaink is gyanúsnak tartják az esetet, kiemelve, hogy az ismert baloldali aktivista Parászka Boróka épp akkor sétált arra, amikor a rendőrök elkezdtek helyszínelni. Egy olyan területen, ahová senki nem jár sétálgatni.

Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zseblámpa
2022. április 02. 01:35
A rendőrség tartott már házkutatást a Telexnél? Esetleg lefoglalta az informatikai eszközeiket?
Lajoss
2022. április 01. 13:02
Robi,csak az a baj,hogy kizárólag az RMDSZ és az EMNP káderei fértek hozzá a szavazólapokhoz.Ennyi.
anaconda
2022. április 01. 10:57
Ha mondjuk azokban a választókerületekben, amelyekben a baloldal az esélyes, előkerülnének félig megégett szavazócédulák, amelyeken a jobboldalra leadott szavazatok látszanának, akkor ott is meg kellene semmisíteni az összes többit?
Isten jobb keze
2022. április 01. 00:43
Hihi! Meg le lehetne ezt a problémát oldani pillanatok alatt! Meg szüntetni a levélben szavazást! Ugye milyen egyszerű..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!