Márki-Zay: Gyurcsány felesége, Dobrev Klára annak ellenére tehetséges, hogy nő

2022. február 11. 09:25

A baloldal miniszterelnök-jelöltje többször tett a nőkről általánosító és sértő megjegyzéseket – írja a Mediaworks Hírcentrum.

2022. február 11. 09:25
null

Egészen sajátos módon méltatta Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát a baloldali előválasztás két fordulója között adott interjúkban Márki-Zay Péter – írja a Mediaworks Hírcentrum. A baloldal jelöltje azt fejtegette, hogy Dobrev „női mivolta létére" rendkívül tehetséges politikus. „Külön büszke vagyok arra, hogy nő létére ilyen kiváló, a legjobb eredményt érte el az első fordulóban” – dicsérte Gyurcsány feleségét az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Ugyanebben a műsorban egy másik alkalommal úgy fogalmazott:női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus.

A baloldal jelöltje lebecsüli a nőket

Ekkor a műsorvezető látható megrökönyödéssel visszakérdezett: az fontos szempont, hogy Dobrev Klára nő? Márki-Zay erre úgy válaszolt: „Azt látom, hogy a magyar társadalom sokkal felvilágosultabb és jobb gondolkodású ebben a kérdésben, mint ahogy azt sokan feltételezték”. Márki-Zay Péter szavaiból az derül ki, hogy lebecsüli a nőket, illetve meglepődött azon, hogy a magyar társadalom annyira „felvilágosult”, hogy egy női politikus is sikereket érhet el.

Nem ez volt az első olyan nyilatkozata, amelyben a nőkről általánosító és sértő megjegyzéseket tett. Korábban egy állítása szerint Fidesz-szimpatizáns levele és egy kitöltött keresztrejtvény alapján vont le messzemenő következtetéseket. Akkor így fogalmazott: „...ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvény-újságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak”. Márki-Zay

a szerinte rossz helyesírásból arra következtetett, hogy a levél írója csak nő lehetett.

Aztán így folytatta: „Hát szépséghibája csak, hogy ez az asszony egy olyan újságot küldött, amiben az egyik keresztrejtvény ugyan nem volt megfejtve, a többi ugyan meg volt fejtve, de ebben benne van a megoldás is mindenhol. Tehát nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni”. A baloldal jelöltje ezzel a kijelentésével kétségbe vonta az – általa feltételezetten – női levélíró szellemi képességeit, szerinte ugyanis nem biztos, hogy képes lett volna megfejteni a keresztrejtvényt.

Sértegeti a vidéki embereket is

A Mediaworks hírcentrum már többször beszámolt arról, hogy Gyurcsány jelöltje rendszeresen becsmérli a vidéki embereket, tudatlannak, bunkónak, ostobának nevezve őket. Egy másik videójában Márki-Zay úgy fogalmazott: ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni. Márki-Zay folyamatosan támadja a különböző társadalmi csoportokat, így

rendszeresen tesz gyűlölködő megjegyzéseket

a falusi emberekre is, ostobának, bunkónak, tudatlannak nevezve őket. Arról is beszélt máskor, hogy „a szegény, tudatlan vidékieket fel kell világosítani”, méghozzá úgy, hogy budapesti aktivistáknak kell eljuttatni a baloldali propagandát a vidékiekhez, ehhez pedig gyakorlatilag meg kell szállni a településeket.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. február 13. 14:30
"...Gyurcsány felesége, Dobrev Klára annak ellenére tehetséges, hogy nő." TIPIKUS MÁRKIZAJOS MONDAT. ETTŐL MÁR CSAK AZ LENNE "ZAJOSABB" HA ASZONDANÁ: "..Gyurcsány feleségIt, Dobrev Klárát MEGBASZNÁM, annak ellenére , hogy nő." (-NEK NÉZ KI NÉHA)
zakar zoltán béla
2022. február 11. 17:32
te is bár még csak úton vagy
Ildikó99
2022. február 11. 13:31
Mert a kapcsolatok csodára képesek
Voltkocsmáros
2022. február 11. 13:30
Végül is azt is mondhatta volna hogy a nőknek egy agytekervénnyel több van mint a tyúknak,mert nem szarják össze az udvart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!