Liberális Romániát igér Florin Citu, a román Nemzeti Liberális Párt új elnöke

2021. szeptember 25. 18:03

Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.

2021. szeptember 25. 18:03
null

Florin Citu kormányfőt választotta a következő négy évre elnökévé szombaton a román kormány vezető erejét képező Nemzeti Liberális Párt (PNL). A bukaresti Romexpo kiállítási központban tartott, feszült légkörű tisztújításon Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.    

Citu leszögezte: sosem fogja megtagadni a PNL és – a párt jelöljeként államfővé választott – Klaus Iohannis közti partnerséget és sosem fog a PSD-vel szövetkezni.

Citu megválasztása előtti programbeszédében, amelyet csak nehezen tudott elmondani Orban híveinek hangoskodása miatt, a tettek embereként, a (korábban kormányon, most ellenzékben lévő) Szociáldemokrata Párt (PSD) legnagyobb ellenségeként jellemezte magát és a „liberális Románia” megteremtését ígérte.    

(MTI)

Fotó: Dursun Aydemir / Pool / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZXX
2021. szeptember 25. 22:09
Liberális Románia? Az igen komoly. Erdélyi autonómia belefér vagy csak az lmbtq faszkodás? És azt is hogyan adják majd el az oláhoknak?
Magyarok Pásztora
2021. szeptember 25. 22:03
A szeku nem fogja engedni. Ott nincsenek hazaárulók.
forsteandretredjemann
2021. szeptember 25. 20:52
Codreanu most döntene úgy, hogy ő akkor mégiscsak inkább marad Zselinszkij.
tetx
2021. szeptember 25. 19:11
A liberális románia remek hely lesz, csak így tovább, rátok fér még némi buzulás, genderideológia, népességfogyás. Talán még a dákóromán kontinuum is megszakad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!