Hét embert mérgeztek meg egy németországi egyetemen

2021. augusztus 24. 17:28

Gyilkossági kísérlet miatt indítottak nyomozást kedden Darmstadtban, mert a város egyetemén legkevesebb hét embert mérgeztek meg egy ismeretlen eredetű folyadékkal.

2021. augusztus 24. 17:28
null

Az áldozatok rosszullétre panaszkodtak és kékes elszíneződést tapasztaltak végtagjaikon. Többüknél súlyos mérgezéses tünetek alakultak ki, miután hétfőn fogyasztottak az egyetem Lichtwiese nevű kampusza egyik épületének nyitott teakonyháin tárolt élelmiszerekből.

Még nem ismert, hogy milyen méregről van szó

Hat áldozat kórházba került, egyikük életveszélyes állapotban. Időközben stabilizálták az állapotát, egyik társát pedig hazabocsátották.

A darmstadti rendőrségen negyven fős nyomozócsoportot állítottak fel.

Első megállapításaik szerint ismeretlenek tejes dobozokba és vizes palackokba juttattak be mérgező anyagot. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hogy mit derített ki a méregről.

Senkit nem fenyeget közvetlen veszély

„Vannak dolgok, amelyeket nem tudunk és nem is akarunk nyilvánosságra hozni” – mondták a rendőrök a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap beszámolója szerint.

A rendőrség hétfő éjjel átkutatta a kampusz több épületét. Közölték, hogy nem fenyeget közvetlen veszély. Ugyanakkor az egyetem vezetése arra kérte az összes hallgatót és dolgozót, hogy a következő napokban ne fogyasszon a teakonyhákban vagy más egyetemi helyiségekben tárolt italokból és ételekből.

(MTI)

Nyitókép: FRANK RUMPENHORST / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
  

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2021. augusztus 25. 16:06
Valaki megunhatta, hogy megeszik a közös hűtőbe tett kajáját.
bunko_jobbos
2021. augusztus 25. 08:09
Ebben az esetben nem gondolnám, hogy migránsok lettek volna az elkövetők. Olvastam egyszer, hogy Németországban divat az, hogy ha öngyilkos akar lenni valaki, akkor szembehajt a forgalommal az autópályán, hogy legalább mások is meghaljanak. Van a mai német, degenerált társadalomban ilyen beteges hajlam. Gyereket nem akar, élni nem akar, de legalább más is szopja be. A totális nihilizmus ezt okozza.
palicsi
2021. augusztus 25. 05:55
Wir schaffen das!
Globalfake
2021. augusztus 24. 22:21
elkékültek...anilin lehet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!