Összehangolt kibertámadás indult a magyar kormányzati oldalak ellen

2021. február 19. 14:21

A támadás érinti az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldalt, valamint a koronavírusról szóló tájékoztató oldalt is.

2021. február 19. 14:21
null

Orbán Viktor miniszterelnök konzultációval kapcsolatos pénteki bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen – közölte a kormany.hu pénteken. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról tájékoztatott, hogy a támadás érinti az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldalt, a koronavírusról szóló tájékoztató oldalt, valamint a kormany.hu portált is.    

Az államtitkár közölte:

a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. munkatársai megtették a szükséges informatikai lépéseket.


Ezzel összefüggésben az említett oldalak egyes helyekről átmenetileg korlátozottan voltak elérhetők.

A NISZ szakemberei dolgoznak a támadásokhoz tartozó IP-címek beazonosításán, és a gyors vizsgálatok lefolytatása után haladéktalanul büntetőfeljelentést tesznek – olvasható a kormany.hu oldalon.

Legutóbb január 26-án közölte a kormany.hu, hogy összehangolt kibertámadás-sorozat ért több magyar kormányzati portált, fennakadást okozva egyes honlapok működésében. Akkor azt közölték: a több napon át tartó támadások többnyire külföldi IP-címekről érkeztek, első számú célpontjaik a kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok voltak.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2021. február 19. 20:48
Gondolom a hír hallatán Donáth kacsának mámoros orgazmusa lett. Egyébként a kurva anyját azoknak akik ilyen helyzetben ezzel szórakoznak.
barnabibambi
2021. február 19. 18:37
Összehangolt kíbertámadás indult a magyar kormányzati oldalak ellen! Nos látszik hogy sokaknak teli lett a töke az Orbán kormány hazugságáradatával!Ez az egyik magyarázat,a másik pedig a nyugatnak is teli van a töke Orbánnal,így segítik elő a bukását.De van egy harmadik ok is a hülye online konzultáció ami egy hüle maszlag,azaz néphülyítés!Tessék választani fidesznyik fanok!
fatman
2021. február 19. 18:01
a mocskos moslék uúgy arra játszik, mint a gyucsótány 2006-ban... legyenek halálos áldozatok is... viszont háborúban a hazaárulókat a helyszínen agyonlövik...
zrx8
2021. február 19. 17:02
Hogy rohadna meg minden elkényezetett büdös bunkó belpesti szar metélt zsírlibsi, akik ezt támogatták v. csinálták! Emberek élete múlhat azon, hogy hozzáférnek-e az eü. dokumentumaikhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!