Baloldali bosszú: Pikó András visszavonná Szarka Gábor kitüntetését

2021. február 03. 20:23

Józsefváros polgármestere visszavonatná Szarka Gábor „Józsefvárosi Becsületkereszt” kitüntetését, melyet tíz évvel ezelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében játszott érdemei miatt szavazott meg a képviselő-testület.

2021. február 03. 20:23
null

„Az egyetemi autonómiáért küzdő hajdani diákként elkeserít, ami "modellváltás" címén az egyetemekkel történik”– kezdi Facebook bejegyzését Pikó András 

„A Színház- és Filmművészeti Egyetemnek otthont adó önkormányzatként kötelességünk, hogy minden a rendelkezésünkre álló eszközzel jelezzük, hogy ez a rombolás elfogadhatatlan és Józsefvároshoz méltatlan. Ezért előterjesztést nyújtok be a képviselő-testülethez dr. Szarka Gábor „Józsefvárosi Becsületkereszt” kitüntetésének visszavonására, melyet pontosan tíz évvel ezelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem józsefvárosi létrejöttében játszott elévülhetetlen érdemei miatt szavazott meg az akkori képviselő- testület” – áll a bejegyzésben. 

Pikó András az előterjesztés okaként azt rója fel, hogy 2020-ban dr. Szarka Gábor

elfogadta a Színház- és Filmművészeti Egyetem „fölé” kinevezett kuratórium felkérését az egyetem kancellári tisztségére,

majd ebben a minőségében „kulcsszerepet vállalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájának törvényességi szempontból is megkérdőjelezhető felszámolásában, a tiltakozó hallgatók jogainak korlátozásában és fenyegetésében, majd a Józsefvárosban működő intézmény különböző helyszínekre való széttelepítésében” – írja a kerület baloldali polgármestere, akinek álláspontja szerint, dr. Szarka Gábor

érdemtelenné vált ezáltal a „Józsefvárosi Becsületkereszt” kitüntetésre.

Az erről szóló határozati javaslatot a járványügyi veszélyhelyzet feloldását követő első rendes ülésén vitatja meg a Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a bejegyzés szerint. Hasonló okokból kellett távoznia korábban posztjáról a ferencvárosi, szintén ellenzéki kezelés alatt álló Pinceszínház igazgatójának, akit Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere azért menesztett, mert Soós Péter a Vidnyánszky Attila vezette Színház- és Filmművészeti Egyetemen vállalt órákat. Az önkormányzat szerint ugyan munkaügyi kérdésről van szó, Dömötör Csaba szerint azonban Gyurcsány Ferenc fenyegetését váltja be a baloldal és egyértelműen politikai tisztogatásról van szó.

Fotó: Pikó András, Facebook, Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2021. február 05. 09:42
Micsoda??? Egy címeres bolsevista csirkefogó már magyarellenes pogromot is rendezhet???
confitür
2021. február 05. 07:48
Pikó András is önként és dalolva belépett a súlyos elmebajjal küszködők népes táborába. Visszavonhatja a kitüntetést,legalább előbb megbukik.
fogas paduc
2021. február 04. 13:46
Ilyen embertől, mint a PIKÓ el sem fogadnám a kitüntetést.
DFK
2021. február 04. 13:38
Szerintem a jobboldalnak be kell fejezni az úriemberkedést. 2022 után kegyetlen leszámolást kell csinálni a baloldal ellen. Nem csak a balos politikusok ellen, hanem a szavazóik nyilvános megszégyenítése is férjen bele. Ha nem tetszik, keressenek másik országot maguknak (mert hazájuk sehol sincs).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!