Személyiségfejlesztéstől a jövőkutatásig – Újra várja a diákokat a Fiatal Tehetség Program

2020. április 23. 08:57

Robotika, egészségtudatosság, laborkísérletek és az érzelmek labirintusa. A tehetséges diákok előtt újra kitárja kapuját az MCC Fiatal Tehetség Programja!

2020. április 23. 08:57

A Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó pályaíve a felső tagozatosokkal kezdődik: a Fiatal Tehetség Program (FIT Program) már ötödik éve várja a kiemelkedő képességű diákokat felmenő rendszerű képzésébe.

A FIT Program olyan iskolai oktatást kiegészítő képzés, amely napjaink izgalmas területeivel ismerteti meg a diákokat: legyen szó robotikáról, egészségtudatosságról, médiaismeretekről, pénzügyi tudatosságról vagy épp a jövőkutatásról. Mindemellett a személyiségfejlesztés is fontos célja a FIT-nek, erre szolgálnak a tanulásmódszertani, önismereti vagy érzelmi intelligenciát fejlesztő modulok.

Ahogy Constantinovits Milán, a képzés szakmai vezetője elmondta, idén is több városban, illetve a határokon túl is várják az ősszel ötödik osztályba lépő diákok jelentkezését, akik a program honlapján regisztrálhatnak. Hozzátette, a programot segítő szakemberek megfigyelései alapján

már az első évben jelentős fejlődés tapasztalható a kommunikációs készség, a problémamegoldás és a kooperációs kvalitások terén.

A felmenő rendszerű képzés ötödiktől nyolcadig osztály végéig kíséri a diákokat, szombatonként szervezett élménypedagógiai foglalkozásokkal és csapatépítő alkalmakkal. Ezek mellett beszédcentrikus angolórák is várják a legjobbakat. A képzés sajátossága, hogy mindent gyakorlatközpontúan közelítenek meg az oktatók, és így a diákok is: az egészségügyi tudatosság esetében például baleseti ellátást szimuláló gyakorlattal és mentőállomás-látogatással telik az ötödikesek szombatja. A FIT Program egyébként e-learninges támogatással működik: a kontaktalkalmakat elektronikus oktatás is kíséri.

Az MCC képzésrendszerében a FIT Program után a Középiskolás Program várja a diákokat. A Tombor András és Tombor Balázs által alapított MCC építkezéséről és fejlődési irányairól itt írtunk, a digitális oktatásra átállt képzéseiről pedig itt számoltunk be

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2020. április 23. 11:28
Milyen érdekes! A tehetségek a fényképen nem "színes bőrűek"!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!