Szabó Tímea: Hol vannak a Magyarországra szállított maszkok?

2020. április 27. 13:14

Szijjártó Péter napirend előtti felszólalására reagáltak a frakciók az Országgyűlésben.

2020. április 27. 13:14

Szijjártó Péter védőeszközök behozatalával kapcsolatos napirend előtti felszólalására reagáltak a frakciók. A Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea kijelentette, az „ellene fordított gyűlöletkampány” nem fogja meghátrálásra késztetni, az, hogy belőle ellenséget csináltak azt mutatja: a kormányoldalt zavarja, hogy az ellenzék az emberek valódi problémáival kíván foglalkozni. Úgy fogalmazott: a halálba küldték az embereket a 30 ezer kórházi ágy kiürítésével. Ki a felelős ezért? – tette fel a kérdést. Arra is választ várt, hol vannak a Magyarországra szállított maszkok.

MSZP

Tóth Bertalan is arról beszélt, hogy számos felszerelés áll a raktárakban, és – ahogy fogalmazott – nem tudható, hogy a Vatikán mellett mikor jutnak el ezek a kórházakba, idősotthonokba vagy az emberekhez. Azt javasolta, hogy a kormány a nemzeti konzultáció helyett maszkokat küldjön minden embernek. A Magyar Tudományos Akadémia kutatói széleskörű tesztelést szorgalmaznak – tette hozzá. Emellett azt kérte, hogy minden 65 év felettinek juttasson a kabinet védőeszközöket, a kórházból hazaküldött betegek rokonainak pedig biztosítsanak ápolási díjat.

LMP

Keresztes László Lóránt azonnali tájékoztatást kért a kormánytól arról, hogyan bocsátják a megszerzett eszközöket az érintettek rendelkezésére. Szerinte a hivatalos statisztikákban szereplő 60 ezer állását vesztettnél lényegesen többen lehetnek azok, akik elvesztették megélhetésüket, hiszen sokan éltek eddig is alkalmi munkából, főleg a legszegényebb térségekben. A kormány velük nem törődik – jelentette ki. Kifogásolta, hogy míg bérkiegészítésre 200-300 milliárd forintot szán a kabinet, a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére 1000 milliárdot.

DK

Varju László azt javasolta, hogy inkább a kormány számára szerezzenek be lélegeztető gépet, „mert azt a totojázást, amit önök végeznek, be kell fejezni”. Sérelmezte, hogy több mint 1 millió rendelkezésre álló tesztről beszélnek, miközben eddig mindössze 60 ezret végeztek el hozzávetőleg 15 ezer emberen. Széles körű tesztelést szorgalmazott, és kifogásolta az idősotthonokban vagy a kórházakban kialakított viszonyokat.

Németh Zsolt (Fidesz) a nemzetközi együttműködések fontosságáról szólt, amelyeknek szerinte hosszú távon fognak kifizetődni. A vatikáni segélyszállítmánynak komoly szimbolikus jelentősége van, mint ahogy annak is, hogy Magyarország törődik a szomszédságával és a határon túli magyarokkal – mondta. Az együttműködések vonatkoznak a gazdasági kérdésekre is – hangsúlyozta –, ezek teszik lehetővé például az ingázók áthaladását a határokon.

KDNP

Nacsa Lőrinc szerint hétről hétre hallható az Országgyűlésben, hogy „Szabó Tímea hazudik és rémhíreket terjeszt”, például a halálozási rátáról. Rámutatott arra is, hogy egyes európai országokban már fogynak a védőfelszerelések, míg Magyarországra folyamatosan érkeznek. Bírálta az ellenzéket, amiért nem támogatta a gyors védekezést segítő jogszabályt, vagy mert ritkították a BKV-járatokat, több millió forintos szerződést kötöttek Czeglédy Csabával, eközben támadják a határon túlra küldött támogatásokat. Ahogy fogalmazott, a Momentum politikusa még lámpavassal is fenyegetőzött. A kormány viszont a helyén van – szögezte le.

Jobbik

Lukács László György (Jobbik) kijelentette, hogy valóban minden magyar felelős minden magyarért, de még Szabó Dezső sem írt olyat, hogy minden magyar felelős lenne minden albánért vagy bosnyákért. A maszkokra itthon van szükség – szögezte le. Örömét fejezte ki, hogy egyre több önkormányzat írja elő a kötelező maszkviselést, és azt mondta: lenni kell elegendő maszknak a lakosság számára is. Ezért  ahol az önkormányzatok nem tudják azt biztosítani, a kormány tegye meg azt! – kérte.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. április 27. 21:16
Nálam, de titok. Eldugtam...Már nemtom' hová?
George Soros 2.0
2020. április 27. 17:54
Trianon Timi megszolalt
certus
2020. április 27. 17:05
"Úgy fogalmazott: a halálba küldték az embereket a 30 ezer kórházi ágy kiürítésével. Ki a felelős ezért?" Mindenki a saját cselekedetéért felelős.... És akkor a tények: "Kiakadt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az ellenzéki sajtó hazugságai miatt Az ellenzéki sajtóban megjelent hírekkel ellentétben, és a számokkal való további bűvészkedést megelőzendő közöljük, hogy a kórházi ágyak 58 százaléka már március végén szabad volt" https://pestisracok.hu/kiakadt-a-nemzeti-egeszsegbiztositasi-alapkezelo-az-ellenzeki-sajto-hazugsagai-miatt-itt-van-mit-irtak-nekik/
dick52
2020. április 27. 17:00
Ostoba tehén! Nincs ennek férje, aki időnként orrba vágná?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!