Magyar Nemzet: Szigetváriék Sorosék által támogatott mozgalmak szervezőjével kezdtek vállalkozásba

2020. január 10. 09:34

A Magyar Nemzet arról ír: Szigetvári Viktor, Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnöke, valamint Ficsor Ádám, a Bajnai-kormány titokminisztere több észtországi vállalkozásban is érdekeltek lettek, és együttműködnek a nyugati progresszív mozgalmakban központi szerepet játszó Paul Hilderrel is.

2020. január 10. 09:34

A Magyar Nemzet cikke szerint Szigetváriék észtországi cégei közül Datadat OÜ (kft.) nevű céget 2019. március 12. óta korlátolt felelősségű társaságként tartanak nyilván a balti államban, és ugyanazt a nevet viseli, mint a Gyurcsány–Bajnai-adathálózat központi hazai cége.

A Magyar Nemzet szerint a cég fél év alatt máris több száz millió forintos forgalmat bonyolított. Gyurcsány pártja is ott van a megbízóik között, hiszen a DK honlapján szereplő adatkezelési információk alapján „szoftverfejlesztési szolgáltatást” nyújt számukra az észt Szigetvári–Ficsor-vállalkozás. A miskolci ellenzéki ernyőszervezet, a helyhatósági választásokat megnyerő SZIVE-Függetlenek honlapján is ez az észtországi cég tűnik fel adatkezelőként.

Szigetvári és Ficsor ügyvezetésével bejegyeztek egy, az eddig elérhető adatok alapján bevételeket nem termelő észtországi céget, a hét vezérre utaló nevű „Seven Chieftains and Partners” Kft.-t. 

A lap arról is ír: egy harmadik, észtországi adatbiznisszel foglalkozó céget Szigetvári Viktor a közösségi médiaoldalán alapítóként jegyez, ez pedig a tavaly januárban bejegyzett Datapraxis. 

A vállalkozásban megjelent egy bizonyos Paul Hilder is, aki számos nyugati politikai mozgalom alapítója, avagy szervezője volt korábban, mint amilyen az Opendemocracy.net, az online aktivizmusra építő Avaaz.org, a harmadik világra koncentráló Oxfam, illetve a Change.org nevű közösségi platform. Ezek a mozgalmak többféle úton, módon támogatást kaptak a Soros György-féle szervezetektől, illetve annak ideológiáját képviselték, támogatták. Hilder közreműködött a brit baloldali Momentum mozgalomban, illetve pozíciót akart szerezni a brit Munkáspártban is. 

A Magyar Nemzet hozzáteszi: a Datapraxis honlapja alapján elsősorban az a cég célja, hogy masszív adatgyűjtéssel, az ő megfogalmazásuk szerinti „választói törzsek” meghatározásával, üzenetek tesztelésével, kutatásokkal, végül pedig a választók célzott megszólításával segítsék az ügyfeleiket.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. január 10. 13:59
És, kinek mi köze hozzá? Nem hazai közpénzen élősködnek, mint a fideszes céghálózatok.
nemecsekerno_007
2020. január 10. 10:42
Nincsenek hálózatok, semmilyen hálózat nincsen. Ezzel csak el akarják terelni a figyelmet az egészségügyoktatás borzalmas állapotáról...
kispufi
2020. január 10. 09:38
Gyerekek, ha ilyen fegyverekkel lőnek ránk, akkor ilyesmivel lőjünk mi is vissza, nem tudok mást mondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!