Magabiztos Fidesz győzelem Győrben!

2020. január 26. 20:30

A Borkai Zsolt lemondása miatt kiírt időközi polgármester-választást a Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Dézsi Csaba András nyerte.

2020. január 26. 20:30
Deák Dániel
Deák Dániel

„Magabiztos Fidesz győzelem Győrben!

A Borkai Zsolt lemondása miatt kiírt időközi polgármester-választást a Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Dézsi Csaba András nyerte. Ez azt jelzi, hogy a szavazók megbocsátották a Borkai-ügyet, annak nincsen hosszútávú politikai hatása Győrben, egy megfelelő jelölttel simán tud nyerni a városban a jobboldal.

Az elmúlt napokban az ellenzéki véleményformálók arról beszéltek, hogy szerintük a Fidesz-KDNP már annyira meggyengült, hogy nem tud győzni az időközi választásokon. A mai győri választás bebizonyította, hogy ezek az állítások nem igazak. A kormánypártok annak ellenére is toronymagasan vezetnek, hogy ciklus közepe van, amikor általában mélyponton szokott lenni a kormányzó erők támogatottsága.

Orbán Viktor január eleji nemzetközi sajtótájékoztatója beindította a 2020-as esztendőt, kijelölte a legfontosabb napirendi témákat. Ezek között több olyan is volt, amellyel kihúzta az ellenzék méregfogát: beszélt többek között az egészségügyi fejlesztésekről, a szegénység felszámolásáról, a klímaváltozás elleni küzdelemről és a gazdasági növekedés fenntartásáról. Mindez azt mutatja, hogy a Fidesz gyorsan tud reagálni a változó politikai helyzetre, a társadalmi elvárásnak megfelelően viszonyul az újabbnál újabb kihívásokhoz.

Természetesen a neheze még hátra van, hiszen 2020-ban számos szakpolitikai döntést kell meghozni, 2021 második felére pedig a Fidesznek és a kormánynak is készen kell állnia a 2022-es országgyűlési választásra. Bíztató jel, hogy a 2014-es és a 2018-as választás előtt ugyanebben az időszakban sokkal rosszabb volt a helyzet, alacsonyabb volt a Fidesz-KDNP támogatottsága. Minden esély meg van tehát a győzelemre!”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. január 28. 00:29
Dani örül.Dani nyugszik.
cutcopy
2020. január 27. 00:06
"a szavazók megbocsátották a Borkai-ügyet" Sajnos a hulladékelméjű Demszky árvák viszont Tarlósnak nem bocsátották meg Borkait..
írmag
2020. január 26. 23:00
Ellenzékiek! Higgyetek Pierre de Frédy, Baron de Coubertin-nek a részvétel nagyon fontos! Van ilyen demokrácia, vagy ez már diktatúra?
balbakő
2020. január 26. 21:32
"Minden esély meg van tehát a győzelemre" Ezzel a helyesírással lehet valaki fideszes, tessék mondani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!