Theresa May: Erős és egységes marad az ország a Brexit után

2018. március 29. 13:19

Egy év van hátra a Brexitig, de Theresa May szerint van még idő egy kölcsönösen előnyös megállapodásra.

2018. március 29. 13:19

Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság erős és egységes ország marad a brit EU-tagság éppen egy év múlva esedékes megszűnése után is. May egyik munkáspárti elődje, Tony Blair volt kormányfő szerint viszont „még mindig nincs késő” a kilépési folyamat visszafordításához.

Az Egyesült Királyság a jelenlegi helyzet alapján 2019. március 29-én, brit idő szerint 23 órakor – közép-európai idő szerint aznap éjfélkor - lép ki az Európai Unióból.

Theresa May csütörtökön, egy évvel a brit kilépés előtt országjáró körútra indult, érintve egyetlen nap alatt az Egyesült Királyság mind a négy nemzetét, Angliát, Skóciát, Walest és Észak-Írországot. A Brexit-folyamat utolsó évének kezdete alkalmából adott nyilatkozatában kijelentette: meggyőződése, hogy Londonnak sikerül az EU-val olyan egyezményt kötnie, amely vámmentes, súrlódásmentes kereskedelmi forgalmat tesz lehetővé, és így a brit gazdaság megőrizheti uniós piacait.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2018. március 29. 17:48
a muszlimok kb80%-a brexitre szavazott kb 2 ev alatt elertuk kb 1000 font minusz evente csaladonkent az aremelkedesek miatt... eddig majdnem naponta jelentik be a bolt halozatok es etterem lancok csodjeit vagy millios vesztesegeit mostanra tisztan latszik, hogy a kozeposztalyt szivattak meg a brexittel... az iskolazatlan csoringerek, megkeseredett nyuggerek osszefogtak az azsiai/foleg muszlim/ es gazdakbarmokkal
Senye Péter
2018. március 29. 16:18
Hát, ha a Szkripal üggyel gondolják egységét erősíteni...
kizökkentidő
2018. március 29. 15:58
"Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság erős és egységes ország marad a brit EU-tagság éppen egy év múlva esedékes megszűnése után is. " Már amennyire egységes lehet egy multikulti- ország.
atila68
2018. március 29. 14:15
Melyik ország? Anglia, vagy a maradék "Nagy"-Britannia, vagy "Nagy"-Britannia a jelen határokkal? Vicces lesz Ferihegyen nézni ahogy az angolok a non-EU folyosó felé veszik az irányt, és a "migration officer" kérdéseket tesz fel, honnan, hova, mi célból, van e szállása, rokonai az országban, visszavele van e a jegye, mennyi készpénz van nála?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!