Szakértő: Egyre többen elégedetlenkednek Macron miatt Franciaországban

2018. február 02. 09:59

Macron balról nyert és jobbról kormányoz, de növekvő népszerűsége megtorpant állítja Magyar Ágnes Zsófia Franciaország-szakértő.

2018. február 02. 09:59

Magyar Ágnes Zsófia Franciaország-szakértő szerint egyre többen „zsörtölődnek” Emmanuel Macron francia elnök intézkedései miatt, de a népszerűsége nem csökkent jobban, mint elődjének ugyanennyivel a megválasztása után.

A szakértő az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában azt mondta, a közkórházakban, az idősgondozásban és a termelők között is egyre nagyobb az elégedetlenkedés, mert Macron egyszerre nagyon sok mindenbe fogott bele, és az sok embert érint.

Magyar Ágnes Zsófia egyetértett azzal, hogy Macron balról nyert ugyan választást, de most jobbról kormányoz, vagyis a baloldal jelöltje volt, de a jobboldal programpontjaiból is többet végrehajt. Népszerűsége emiatt a jobboldali szavazók között eddig emelkedett, most megtorpant. Ez azonban a trendeknek megfelel, az előző elnöknél, Francois Hollande-nál is hasonló népszerűségi adatokat mértek kilenc hónappal a beiktatása után.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. február 02. 16:53
Hollander meg megbukott.
utazo9
2018. február 02. 14:40
Tettszettek volna elmenni szavazni.
zakar zoltán béla
2018. február 02. 13:30
Pocsolyás gyíkgiliszta!
emhem
2018. február 02. 12:22
bevallom, nem nagyon követem macron népszerűségi adatait - ellentétben a mandinerrel. azt viszont furának tartom, hogy itt hónapokkal ezelőtt azt olvastam, hogy macron népszerűsége mélyrepülésben van, most meg azt, hogy "növekvő népszerűsége megtorpant". valamelyik a kettő közül nem igaz. megjegyzem, az sem igaz, hogy macron baloldali programmal nyert volna. a szélsőjobbot győzte le a második körben, mert a baloldali jelöltek már az első körben kestek. macron mindig is centrista, (francia mércével) piacbarát programmal kampányolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!