Lemondott a Bayert lovagkeresztre jelölő alapítvány elnöke

2016. szeptember 07. 16:09

Nem szavazta meg a Bayer Zsoltot kitüntetésre jelölő alapítvány kuratóriuma azt a nyilatkozatot, amelyben elhatárolódtak volna a jelöléstől, ezért a szervezet elnöke beadta a elmondását. Nem akarta ugyanis vállalni a Bayer-jelölés okozta morális terhet.

2016. szeptember 07. 16:09

Kuratóriumi ülést tartott a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány, mely végül az elnök lemondásával ért véget – írja a hvg.hu. Ez volt az a szervezet, amely hivatalosan jelölte Bayer Zsoltot a Magyar Érdemrend kitüntetésre, de ez Pintér Jolán elnöhelyettes egyéni akciója volt, más kuratóriumi tag nem tudott róla. Ezt utóbbit erősítette meg a mostani ülés is, ahol a tagok megdöbbenésüknek adtak hangot, emellett kritizálták is Bayer publicisztikai munkásságát.

Stark Tamás elnök mindenezek fényében azt indítványozta, hogy az alapítvány adjon ki egy nyilatkozatot, amiben elhatárolódnak a jelöléstől, amit azonban a kuratórium nem támogatott, így Stark beadta lemondását, mivel elmondása szerint nem akart elnök maradni a Bayer-jelölés okozta „morális teherrel” a vállán. Stark azt nem árulta el, miért utasították el a tagok a közlemény kiadását, azt viszont elmondta, hogy Pintér Jolán nem vetette fel, hogy inkább ő mondana le. A hvg.hu egyébként úgy tudja, hogy Pintér a kuratóriumi ülésen is azt állította: nem ismerte Bayer közéleti-publicisztikai munkásságát.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2016. szeptember 10. 10:43
Kedvelik a magyarok az újságírót,aki magyarellenes, magyargyűlölő megnyilvánulásokra hasonló hangnemben, de jóval szellemesebben tud válaszolni.
tmmate
2016. szeptember 09. 13:49
Hogy klasszikust idézzek: "Na és?"
szancso
2016. szeptember 09. 06:02
Nem tudom, jol ertelmezem-e a dolgokat: Letezik egy alapitvany Gulag nevvel, melynek elnöke nem olvas sem könyveket - ezek szerint pont olyan könyveket nem, melyek a Gulagokkal foglalkozik -, sem ujsagokat, de föleg Bayer Zsoltot nem. Es ez vonatkozik mind azokra, akik egy ujsagcikkböl kiragadott mondat alapjan itelkeznek. Tudta nelkül, egy szemelyben döntött erröl egy kuratoriumi tag. Igazan hihetö, igaz? Hogy en miert is ketelkedem? Az en szemeben ezek a "szellemi oriasok", akik nem kepesek egy ujsagcikket elolvasni, majd azt ertekelni, azok - bar lehet több egyetemi okirattal rendelkeznek - nulla szinten vannak.
nanemar
2016. szeptember 08. 07:48
Jesssszusoom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!