Harrach Péter szerint a migránsok áldozatok, de nem itt kéne segíteni nekik

2016. szeptember 20. 19:39

A KDNP frakcióvezetője szerint a migránsok a úhelyi háborúk, a csalogató politikusok és az embercsempészek áldozatai. Szerinte az a feladat, hogy a migránsok hazájában teremtsenek emberhez méltó körülményeket, tehát nem a problémát kell Európába hozni, hanem a megoldást helybe vinni.

2016. szeptember 20. 19:39

A félelmet keltő migránsáradat arra is felhívta a figyelmet, hogy az érkezők maguk is áldozatok, a helyi háborúk, a csalogató politikusok és az embercsempészek áldozatai – jelentette ki a KDNP országgyűlési frakcióvezetője kedden Hajdúhadházon. Harrach Péter a kvótareferendumról tartott fórum előtti sajtótájékoztatón a legfontosabb feladatnak nevezte, hogy a migránsok hazájában teremtsenek emberhez méltó körülményeket annak érdekében, hogy a szülőföldjükön tudjanak boldogulni.

Magyarország ebből kiveszi a részét – mondta a kormánypárti politikus, utalva az iraki, egyházi gyűjtésből és magyar kormányzati segítségből megvalósuló iskolára, valamint a Szíriában épülő kórházhoz nyújtott magyar hozzájárulásra. Megemlítette azt is, hogy a Magyar Honvédség ezer katonája 13 országban vesz részt a rendteremtésben. Harrach Péter felidézte, hogy az üldözött keresztények megsegítésére a magyar kormány önálló helyettes államtitkárságot hozott létre. Ez a szervezet koordinálja a segítségnyújtást, annak tudatában, hogy a világon minden öt egyházi üldözöttből négy keresztény – fűzte hozzá.

Harrach Péter megerősítette: nem a problémát kell Európába hozni, hanem a megoldást helybe vinni. Utalt rá, hogy az Európai Unió vezetői nem mondtak le a kötelező betelepítésről, ezért folytatni kell ellene a küzdelmet. Az október 2-ai népszavazás erős hátteret adhat a kormánynak, hogy határozott lépéseket tegyen a kötelező betelepítés ellen – magyarázta a frakcióvezető.

Tasó László (Fidesz) térségi országgyűlési képviselő, közlekedésfejlesztési államtitkár Magyarország biztonságának megőrzését, a magyar nemzet védelmét nevezte a legfontosabb feladatnak. A sajtótájékoztatón utalt arra, hogy a magyar miniszterelnök az egyetlen európai politikus, aki két év óta következetesen ugyanazt mondja és teszi a migránsválság megoldásával kapcsolatban. Ahhoz, hogy kellő súllyal folytathassa ezt a munkát – amit egyébként egyre több európai állam támogat – fontos felhatalmazást jelenthet az október 2-ai népszavazás - jelentette ki az államtitkár.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2016. szeptember 20. 21:31
Mindég van a Fidesznek egy jó hangzó hülyesége amit nyomat.Most sláger " a nem itt kell segíteni rajtuk" meg "nem a problémát kell idehozni hanem helyben megoldani". Ezt ismételgetik de senki nem jön elő a megoldással, hogy akkor ezt hogy kéne megcsinálni. Pofázni mindenki tud de katonát aki a szír földet tapossa senki nem akar küldeni. Rendet bombázással nem lehet teremteni csak ki irtani a maradék népet.
Cezar
2016. szeptember 20. 21:27
Vén majom és hülye is. Eltünhetne már a közéletből! Végérvényesen!
madarasi.abel
2016. szeptember 20. 21:02
Harrach Péter szerint a KDNP saját listán is bejutna a parlamentbe :D csókolom :)
Huttinger egy mocsok gyáva besúgó
2016. szeptember 20. 20:12
Tudta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!