Összehozta a civileket és a katonákat a migrációs helyzet

2015. október 02. 11:43

Vargha Tamás honvédelmi államtitkár szerint ugyan a sorkatonaság megszűnése után megszűnt a kapcsolat a katonák és a civilek között, de most újra kezdenek egymásra találni: a civilek csokit, ajándékokat és levelet is küldenek a határon dolgozó katonáknak.

2015. október 02. 11:43

Számos önkéntes felajánlással segítik a magyar határokon szolgálatot teljesítő katonák és a Magyar Honvédség munkáját – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában. Vargha Tamás felidézte, hogy mióta a sorkatonai szolgálat megszűnt Magyarországon, némileg „megszűnt a kapcsolat” a katonák és a civilek között, most viszont - mint kiemelte – „a magyar emberek és a katonák egymásra találtak”. Vargha Tamás elmondta, hogy a határokon dolgozó katonáknak sokan csokoládét, apróbb ajándékokat küldenek, de leveleket is írnak. A helyben élők is örömmel köszöntik a katonákat. 

Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselője kitért arra is, hogy több önkormányzat is jelentkezett segítséggel. Székesfehérvár például 10 millió forintot ajánlott fel, hogy segítse a határon szolgáló katonák életét. Ebből az összegből olyan mobil és wifi-eszközöket vásárolnak majd, amelyekkel a katonák tudják tartani a kapcsolatot családjukkal.

A HM parlamenti államtitkárát kérdezték arról is, hogy sajtóinformációk szerint Felcsúti Zsolt milliárdos több ingatlant ajánlott fel ideiglenesen a Magyar Honvédségnek. Vargha Tamás elmondta: a vállalkozó több ezer hektár területen nagy ingatlanokat ajánlott fel, ezeket elfogadták. A HM parlamenti államtitkára hozzátette, hogy számos más vállalkozó ajánlott még segítséget, például a katonák munkájához szükséges speciális gépeket.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2015. október 02. 13:40
A múltkor a Cöf-Cöka toborzott önkéntes jelentkezőket. Én is jelentkeztem, tegnap már küldték is az emilt, h október 17-től indítják a buszokat Budapestről. szívesen segítek, akinek meg nem tetszik, és fanyalog a civilek összefogása miatt, az nem lehet más, mint egy idegenszívű, hazaáruló! ennyi!
anegy_
2015. október 02. 13:21
Felcsúti Zsolt milliárdos több ingatlant ajánlott fel ideiglenesen a.." Nem tudom ki Ő, de nem is érdekel, viszont nagy tisztelet és köszönet jár felajánlásáért a többi vállalkozókkal és felajánlókkal együtt. A károgóknak nem marad más, csak játszadozni a nevével.
kjkj945
2015. október 02. 12:03
Helyes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!