A skót keresztény egyházak kampánnyal készülnek a függetlenségi népszavazásra

2013. október 15. 11:15

Közös kampányt indít Skóciában több keresztény egyház: a jövőre esedékes függetlenségi népszavazás időpontjáig egy éven keresztül fognak imádkozni azért, hogy Isten terve jusson érvényre a voksolásnál - közölte a Christian Today nevű brit napilap.

2013. október 15. 11:15

A „StAnd” elnevezésű, egy évig tartó kampányt november 30-án, Szent András ünnepén nyitják meg a glasgow-i Queen's Park baptista templomban 12 órányi folyamatos imádsággal. Egészen 2014. szeptember 18-ig, a népszavazás időpontjáig tart a kampány, amelyet Skócia több keresztény vallási közössége és egyházi szervezete közösen indít el, mivel úgy gondolják, hogy a 2014-es esztendő Skócia történelmének egyik legjelentősebb éve lesz.

A szervezők arra biztatnak minden egyházközséget, családot és egyént, hogy legalább heti egy órát imádkozzon azért, hogy a népszavazáson jó döntés szülessen. Fred Drummond, a skót evangélikus szövetség igazgatója elmondta: „A végeredménytől függetlenül azért akarunk imádkozni egy éven keresztül, hogy Isten terve jusson érvényre Skóciában”.

A kezdeményezést a morva egyház 18. századi példája ihlette, az akkor német fennhatóság alatt álló Herrnhut faluban ugyanis száz évig imádkoztak folyamatosan a hívek. Skócia legnagyobb egyháza, a presbiteriánus közösség szintén készül a népszavazásra: egyebek között nyilvános találkozókat szerveznek, amelyeken politikusok és aktivisták ismertetik a téma részleteit.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!