A főpincér szülinapja okozta a Costa Concordia tragédiáját

2013. október 29. 16:36

A Costa Concordia főpincére kedden tett tanúvallomást a hajószerencsétlenség perében. A kapitány, a születésnapos főpincér és egy moldovai táncosnő is ott állt a hajóhídon a szerencsétlenség idején.

2013. október 29. 16:36

A főpincér, Antonello Tievoli a bíróságon megerősítette azokat a híreket, miszerint a hajó kapitánya, Francesco Schettino miatta vitte Giglio szigetéhez túl közel az óceánjárót. Tievoli gigliói születésű, és aznap volt a születésnapja, ezért kérte meg a kapitányt, hogy a családjának meglepetésként minél közelebb haladjanak el a sziget mellett. A főpincér arról is beszámolt, hogy a zátonyra futás után a hajón pánik tört ki, és az utasok agresszívek lettek a legénységgel szemben.

Salvatore Ursino tiszt a tárgyaláson azt mondta, a kapitány, a főpincér, egy moldovai táncosnő valamint még mások is a parancsnoki fedélzetről nézték, ahogy a hajó a part menti szikláknak ütközik. Az ügyészek bemutatták az óceánjáró fekete dobozának a szerencsétlenség után rögzített felvételeit is, ahol Schettino kapitány – aki továbbra is az ügy egyetlen vádlottja – azt kiabálta, „Szűz Mária, mit tettünk!”.

A Costa Concordia 4229 utasából 32-en veszítették életüket, egyiküket csak most szeptemberben, a hajó egyenesbe állításakor találták meg.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2013. október 30. 08:15
Olaszok...
thymian
2013. október 29. 21:50
No meg egy kis alkohol is közrejátszhatott, hogy nem érzékelték, mennyire lehet távol az a közel.
Messire
2013. október 29. 18:42
GRAND HOTEL Ötórai gabonapálinka Esténként az úri közönség verekszik Kitűnő széklábak! Megbízható elsősegély! Belépés díjtalan! Kilépés bizonytalan! Leila, az arab démon, táncokat lejtett. Ezt a műsorszámot kissé népszerűtlenné tette az a közismert tény, hogy Leila (az arab démon) ötvenedik életévét már régebben betöltötte. A kor és egy ideges bennszülött zsebkése mély nyomokat hagyott az arcán. Így aztán Leila (az arab démon) alig táncolt, és a szórakozást illetően leginkább arra szorítkozott, hogy egy tamburaszerű, irhával bevont hangszert ütögetett. Ezt is csak addig, amíg a vendégek határozott állásfoglalása nem kényszeríttette hallgatásra. Ilyenkor egy távoli sarokba kuporodott, és démoni érzékenységében megsértve, szomorúan pipázott. Este segített a sérülteket kötéssel ellátni.
Peter8811
2013. október 29. 18:11
Mondjuk Gyurcsányék hajótörése nem volt ilyen látványos, de ők meg Libás születés napját tartották.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!