Az OVB megszüntette egy egyesület egyházkénti elismerését célzó eljárását

2013. március 08. 10:09

Az Alkotmánybíróság (Ab) egyházakról szóló döntésére tekintettel az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén megszüntette egy egyesület egyházkénti elismerését célzó népi kezdeményezési eljárását.

2013. március 08. 10:09

A Horvátországi Magyar Református Keresztyén Egyház Magyarországi Egyesületének kezdeményezését tavaly novemberben hitelesítette az OVB, ennek alapján a szervezet aláírásokat is gyűjtött, és már azok ellenőrzése is megtörtént. Az Ab azonban időközben – február 26-án – megsemmisítette az egyházi törvény több rendelkezését, köztük azokat, amelyek az egyházak parlament általi elismerésének eljárására vonatkoznak.

Az egyesület – lényegében immár okafogyott – kezdeményezése így került most az OVB napirendjére, a testület jelen lévő tagjai egyhangúan döntöttek az eljárás megszüntetéséről. Más hasonló, az egyházként történő elismerést célzó népi kezdeményezés nincs folyamatban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!