Ráérsz?

2012. október 16. 21:00

Ha jól működne egyházunkban (egyházainkban) a diakónia, nem lenne szükség a 72 órára.

2012. október 16. 21:00
Szakács Gergely

A 72 óra kompromisszumok nélkül program is rengeteg lehetőséget kínál. Azonban ez a program sokban különbözik más önkéntes lehetőségektől. Az Ökumenikus Ifjúsági Iroda koordinálja évek óta a három napos önkéntes akciót. A program célja a társadalomért végzett munka hasznán túl, hogy keresztyén fiatalok megmutatják a világnak, itt vannak, és hitükből fakadóan cselekszenek. Ha kell, padot festenek, időseket látogatnak, szemetet szednek. Úgy is mondhatjuk, a cselekvő hit apró mozdulatait végzik ezek a fiatalok.

A másokért végzett önzetlen cselekedet nem idegen tőlünk, hiszen a diakónia ezt jelenti. Hitemből fakadóan teszek azokért, akiknek szüksége van a segítségre. Ennek a segítségnyújtásnak ott és akkor nagy haszna van, továbbá a társadalom számára is fontos dolgot teszek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!