Bemutatták az ország tortáját

2011. augusztus 10. 14:16

A kecskeméti barackkal töltött kölestorta lett idén az ország tortája, melyből augusztus 20-án 15-20 ezer szeletet osztanak szét a budai rakparton.

2011. augusztus 10. 14:16

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár ötödik éve készül különleges cukrászati remekekkel az államalapítás ünnepére. Magyarország idei születésnapi tortáját szerdán mutatták be a Parlamentben: ezúttal a kecskeméti barackkal töltött kölestortára esett a választás. A desszertből 15-20 ezer szelet várja majd az érdeklődőket a budai rakparton augusztus 20-án.

A tortát annak megalkotója, Zila László cukrászmester mutatta be. A desszert eredeti receptje Karcagról származik, a torta pedig ennek az alapreceptnek kisebb módosításával készült. Cukorbetegek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Az ország tortáját számos cukrászdájában azonos recept alapján egyszerre kezdik el készíteni a mesterek, majd augusztus 20-tól folyamatosan árulják.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. augusztus 12. 09:17
Már 100 éve nem ettem sütit, pedig majd megdöglök érte. Azért jó, hogy az országnak, még telik 1 tortára. Arra se sokáig.
El Topo
2011. augusztus 11. 13:34
Köles? És kalitkában tálalják, vagy az ablakpárkányról kell fölcsipegetni?
civilina
2011. augusztus 11. 13:31
Gratulálok Zila László cukrászmester úrnak és valamennyi magyar cukrászmesternek! A korábbi évek tortái is nagyon finomak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!