Jelinek Schiff András mellett

2011. január 25. 16:31

Védelmébe vette a Nobel-díjas osztrák írónő a magyar zongoraművészt. A nyilatkozat szerint Bayer Zsolt Orbán közeli munkatársa, aki halálosan megfenyegette Schiff Andrást.

2011. január 25. 16:31

Nyilatkozatban állt ki Schiff András zongoraművész mellett kedden három neves osztrák író, köztük a Nobel-díjas Elfriede Jelinek. Szerintük Schiff András bírálóan nyilatkozott hazája kormányáról és ezért azt kellett hallania Orbán Viktor egy közeli munkatársától, hogy a jelek szerint nem gyilkolták meg elég elődjét. A jelek szerint a kormány eltökélt abban, hogy behozza az elmulasztottakat. Ez felfoghatatlan, ez botrányos, ez felháborító - ez a realitás - írta Jelinek, Peter Turrini és Michael Scharang a közös nyilatkozatban.

A nyilatkozat Bayer Zsolt Magyar Hírlapban megjelent publicisztikájára utal. „Ez nyilvánvalóan jelképes halálos fenyegetés. Nem reszketek. De komolyan veszem, mert komolyan gondolják” - idézte a zongoraművészt az osztrák hírügynökség, hozzátéve, hogy Schiff András a fenyegetések miatt átmenetileg minden magyarországi koncertjét lemondta.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2011. január 27. 20:29
Ezt a Jelineket Ausztriában úgy utálják mint a kukoricagölödint!
Bogumil
2011. január 27. 20:22
Ez nagyon jó! Egy kocsmában meg is állná a helyét, de az Interneten??? Schiff András bírálta Orbánt 2010. decemberében. Erre fogta magát Bayer és 2009-ben megírta halálos fenyegetését. Itt már mindenki hülye?
Karcsi75
2011. január 27. 09:18
Már csak arra leszek kíváncsi mikor lesznek a befogadó nemzetek mellett is!?
wartog
2011. január 26. 13:33
Baromira utálom, hogy újra és újra napirenden a zsidókérdés.Elég volt már.Pontosan a zsidók akik folyton magukról beszélnek, meg a folyamatos üldözésükről.Pedig erről tudtommal szó sincs. Schiff lecsürhézte a Magyar kormányt.Egy szaros zenész.Van zenész pedig, annyi mint a nyúlszar.Zongorista is.Ki ez a kis szemét, a itt csürhéz?És miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!