Nyárzáró konzervatív dzsembori

2023. augusztus 31. 07:28

Orbán Viktor 2012 után ismét fellépett a Tranzit fesztiválon, és ezúttal is mondott jó pár idézhető gondolatot. De nem csak miatta volt érdemes ellátogatni a rekordszámú előadót vonzó találkozóra.

2023. augusztus 31. 07:28
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Hát az még csak hagyján, hogy azóta egyfolytában áll. Ami igazán fontos, hogy innen még a végét se látni” – fogalmazott nem kis derültséget kiváltva Orbán Viktor a tihanyi Tranzit fesztivál első napjának záróeseményén, ahol a kérdező, a megafonos Bohár Dániel egy 2012-es idézetével „szembesítette” a miniszterelnököt: „A kétharmad áll, mint a cövek.”

A hagyományoknak megfelelően voltak közéleti viták, de a DK-sok kategorikusan elutasították a közreműködést”

Orbán azóta most először járt a nyárzáró közéleti fesztiválon, s ezúttal rekordrészvétellel tartottak meg az eseményt: mintegy 2000 résztvevőt vonzott. Az előadások során felvonult a miniszterek és államtitkárok jó része, a hagyományoknak megfelelően voltak közéleti viták – bár a kormánnyal mindennemű kommunikációt megtagadó DK-sok például kategorikusan elutasították a közreműködést. Az ellenzéki álláspontok képviselete így a jobbikos Lukács László Györgyre, a momentumos Bedő Dávidra és Tompos Mártonra, az ex-MSZP-s Mesterházy Attilára és a tavalyi közös balos listavezetőre, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterre hárult. Ők sorban Rétvári Bencével, a Belügyminisztérium államtitkárával, Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával, Hidvéghi Balázs EP-képviselővel, Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinet­iroda parlamenti államtitkárával és Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel csaptak össze. (Erős mondatokért lásd keretes írásunkat.)

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 02. 18:04
Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség, hanem egész Európában. Eltüntek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen seggfejekre van bízva Európa jövöje? A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt. ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Az unió vezetésének legalább 50-60%-a ócska, harácsoló áruló. Von der Leyen, akit magát is a gyanú árnyéka leng körül, csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az unióra a legnagyobb veszélyt von der Leyen jelenti, akinek semmiféle áttekintése nincs a világpolitikai olyamatokról, tudatlanságában, túlpörget mindent, egy szabályos ámokfutásba kezdett. Az unió főnöke is csak úgy lett, hogy a két ellentábor nem fogadta el egymás jelöltjeit, így megállapodtak egy "senkiben".
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 31. 19:10
Dzsemborikkal és propaganda-rendezvényekkel már teli a padlás. Végre a szétrohadó országgal is kezdhetne valamit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!