A hiányzó Kennedy

2023. június 28. 16:45

A Nyugat alapértékeihez való kötődés. A pragmatikus, békepárti külpolitika iránti elkötelezettség. A nagy nemzeti célokhoz való ragaszkodás. Mit árul el a kortárs progresszív mozgalomról, hogy a 20. század baloldali ikonja ma tőrőlmetszett konzervatívnak számítana?

2023. június 28. 16:45
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely
Forrás: Brain Bar
Forrás: Brain Bar

Létezik-e bármilyen időszerűsége John F. Kennedy több mint hatvan esztendővel ezelőtti elnökségének? Szerintem igen, s egykori kollégám, Fekete Rajmund – akivel 2010-ben együtt csatlakoztunk a második Orbán-kormány fiatal kormánytisztviselőinek csapatához – helyesen tette, hogy JFK-nek szentelte történészi munkássága első kötetét. Nehéz feladatra vállalkozott, hiszen Kennedyről könyvek légiója jelent meg, nem beszélve a filmekről, köztük Oliver Stone 1991-es klasszikusáról. A világtörténelem egyik legtöbbször feldolgozott életművéről beszélünk – hogyan lehetséges mégis újat mondani róla?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!