Hogyan élsz, miért élsz?

2019. november 06. 02:39

Sokan, túl sokan vánszorognak ma birtoklásra, fogyasztásra, környezetük leuralására programozott zombiként, mindent felfalva, amihez csak hozzájutnak. Álljunk meg, és döbbenjünk rá arra, hová vezet ez az út!

2019. november 06. 02:39
null
Böjte Csaba

A születésünkkor a mi Urunk, Istenünk lámpást adott a kezünkbe. A józan gondolkodás lángját adta, hogy annak fényénél bebarangoljuk szülőföldünket, Isten teremtette szép világunkból egyre több csodát felfedezzünk, megértsünk, és általa önmagunkat és a környezetünket gazdagabbá, lakhatóbbá tegyük, s mennyei Atyánk akarata szerint Isten országát építsük.

A mi világunk Európa védőszentjének, Szent Benedeknek a jelmondatából nőtt ki: „Imádkozzál és dolgozzál!” Ebben a szórakozásról, a kényelmes semmittevésről, a divatos magamutogatásról egyetlen szó sem esett, mert Szent Benedek éppen egy olyan világból menekült el, amelyet a munka nélküli jólét, a kényelmes mulatozás tett tönkre.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!