Mi lesz a techóriások megrendszabályozásával?

2019. október 22. 09:05

Még mindig nincs végleges, megnyugtató megoldás a jobbára amerikai techóriáscégek európai megadóztatására – miközben már egy harmadik hatalom igyekszik betörni az óvilág piacaira.

2019. október 22. 09:05
Magyar Ágnes Zsófia

Hónapok óta zajlik a megvámolási adok-kapok az Egyesült Államok és – elsősorban – Franciaország között, de a legutóbbi felvonásban már az olasz borok is felkerültek a feketelistára, és az Airbus gépeket sem kímélné Trump, tízszázalékos vámmal sújtaná kereskedelmi célú behozatalukat amerikai földre. Ennél pikánsabb azonban a GAFA-adó, amely a digitális amerikai óriásokat (Google, Apple, Facebook, Amazon) sarcolná, s amely mögé még Zuckerberg egykori lakótársa, a Facebook társalapítója is beállt. A legismertebb közösségi oldal első befektetőinek egyike szerint a nevezett portál egyenesen káros és „közéletileg egészségromboló”, akárcsak az ötvenes évek légszennyező gyárai.

Az utóbbi hónapokban nemzetközileg is egyre nagyobb feltűnést keltett, hogy egy konzervatív facebookozó mind kevesebb sikerrel válaszolhat a Nagy Testvér minden egyes találkozáskor feltett „Mi jár épp a fejedben?” kérdésére úgy, hogy ne űzessen legalább egyhavi virtuális karanténba, s ott tanulja meg, mi a jó modor.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!