Szuverenitás vagy bukás

2018. december 15. 08:32

Juncker Orbán Viktort vádolta meg azzal, hogy ilyen álhíreket terjeszt.

2018. december 15. 08:32
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Ki a felelős a Brexitért? Erre a 2016 óta kínzó kérdésre válaszok sora született, Jean-Claude Juncker pedig tegnap a maga részéről kettőt kihúzott a lehetőségek hosszú sorából. Saját magát és a migránsokat.

A luxemburgi politikus ugyanis – aki végül is csak az Európai Bizottság elnöke 2014 óta, szóval miért is lenne bármi köze egy tagállam kilépéséhez – Orbán Viktort vádolta meg azzal az EU-csúcs után, hogy ilyen álhíreket terjeszt.

Pedig Junckernek legfeljebb abban lehet igaza, hogy nem ő az egyetlen felelőse a Brexitnek. Az egész uniós politikai elit bűne, hogy az egyik legerősebb tagállam polgárai úgy döntöttek, jobb lesz nekik a többiek nélkül. Az európai politika régi bútordarabjának számító, bohókás luxemburgi exminiszterelnök valóban nem a legfontosabb szereplő, nála sokkal nagyobb súlya és felelőssége van például Angela Merkel német kancellárnak vagy az előző francia elnöknek, Francois Hollande-nak. Messiástudatos utóda, Emmanuel Macron legfeljebb csak megerősítheti a briteket azon meggyőződésükben, hogy jobb lesz menni.

A migrációs válság és az elszaporodó terrorcselekmények szintén katalizátorai voltak az eseményeknek, az uniós vezetők pedig csak azt tudták megmutatni, hogy képtelenek mit kezdeni a válsággal. Először azt tagadták, hogy egyáltalán válság van, majd azt, hogy a migráció és a terrorizmus összefügg, végül pedig nagy erőkkel nekiláttak a bevándorlás legalizálásának. Érthető, ha a britek inkább menekülnének ebből a közösségből. Már csak azért is, mert a problémákat ők is jól ismerik: a bevándorlók már rég ellepték Nagy-Britanniát, párhuzamos társadalmak jöttek létre, bűnbandák tombolnak Londonban, a politikai elit meg csak tovább rebegi, hogy a sokszínűség és a befogadás márpedig jó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atatürk
2018. december 15. 15:56
Sajnálom, hogy brexit, de a leírtakat és a véleményeket árnyalhatja, hogy: .) Szigetország és nem schengen - tag, azaz macera bemenni, tehát akik bementek, azokról a kontinens aligha tehet .) Nagyon sok éve, hogy a volt gyarmatokról (meg ne feledkezzünk el a Nemzetközösségről) befogadtak nagyon sok embert (nem is igen válogattak), ennek nincs köze a mostani migrációs helyzethez, a csalagút bejáratát Európa ( a franciák) védték (egyébként 1000 évre vissza példátlan eset!!!!) .) a bűnbandák, párhuzamos stb. automata jelzőket nézze meg valaki Londonban és nézze meg a brit titkosszolgálatot, mindenhol vannak hibák, még Izraelben is .)Ki kampányolt a kontinensen a brexit MELLETT? (szerintem senki) de nem is igazán figyeltek ránk .)Kevéssé emlékezetes, de nem igazán akarták Őket annak idején...no jó, De Gaulle hosszú a memóriájuk... .
luisbathhelena
2018. december 15. 11:47
Együtt vagyok britekkel egy tudományos társaságban, amit 12 évig németek domináltak. A legfőbb kifogásuk mindig az átláthatatlan döntéshozatal volt. Nagyban ugyanez az oka a kilépésnek is- sok brit úgy érzi ez egy német projekt (az), amihez ők csak asszisztálnak, csökkenő lelkesedéssel. És történelmileg nekik az a hívószó hogy "Európa" rohadtul nem mond semmit-sőt taszítja őket
puszika
2018. december 15. 11:05
Most látszik csak igazán, hogy az elkúrt európai politikáért azok akik ezt minden eszközzel/de főleg hatalmival/ megvalósították NEM VÁLLALJÁK A FELELŐSSÉGET. Juncker már mindenért Orbánt teszi felelőssé,Merkel sunyi módon menekül előle,Macron a végét járja..........! EZ A NYUGAT MAGYAR BALLIBSIK ÁLTAL IMÁDOTT DEMOKRÁCIÁJA!
makapaka2
2018. december 15. 09:17
Ennak a szerencsétlen szeszkazánnak még számít a véleménye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik