Beer Miklós püspök az álhír-televízióban

2018. június 21. 17:24

Nehogy végiggondolja a tekintetes egyházi méltóság, hogy éppen ide nyomul a tömeggel együtt egy számunkra idegen világvallás.

2018. június 21. 17:24
Joó István
Joó István
Magyar Idők

„A püspök úrnál a migráns egytől egyig csak »menekült«. A püspök atyának tudnia kellene: sorra ébrednek fel a nyugat-európai országok megbabonázott álmukból, már Merkel mutti is elsasszézott az ő Willkommenskulturjától, Ausztria, Olaszország tevőlegesen megelégelte a migránstömegek szervezett idebolondítását, a V4-ek szinte falanxot alkotnak a tömeges betelepítés ellen.

És Beer Miklóst a tetejébe »kicsit zavarja az a megfogalmazás, hogy a keresztény kultúra védelme«. Ezt panaszolja: „Bántja a fülemet, mikor ez ki van hangsúlyozva. Bajorországban is történt hasonló, kötelezően kitették a kereszteket. Ne külsőségekkel tüntessünk, és pláne ne irritáljuk másokat! Nagyon nagy a mi felelősségünk, hogy a mi keresztény kultúránkkal ne sértsük a más vallások képviselőit!«

Nehogy végiggondolja a tekintetes egyházi méltóság, hogy éppen ide nyomul a tömeggel együtt egy számunkra idegen világvallás, amelynek képviselőit leginkább a vallástalanság bőszíti és hívja fel terjeszkedésre. Ő lényegében azt mondja, érzékenységük tisztelete okán a mi vallásunk jelképeit a sekrestyébe dugjuk.

Csakhogy akkor hogyan valósítható meg az eredeti krisztusi parancs, miszerint »tegyetek tanítványokká minden népeket«?! Arról nem is beszélve, hogy a hazai vallástalanokkal is kellene valamit kezdeni, de ha odafigyelnek Beer Miklós megnyilatkozásaira, esetleg tartós immunitást szereznek a kereszténységgel szemben, mert azt gondolhatnák, a krisztusi szelídség ismérve a lelki és fizikai önfeladás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balango
2018. június 23. 16:50
Véleményem szerint Beer Miklós áruló. (Hasznos idiótából lett azzá.) Ez ilyen egyszerű.
alter_ego
2018. június 22. 08:30
" kitették a kereszteket. ... ne irritáljuk másokat! " Aki mások földjére megy, örüljön, hogy lyuk van a seggén. És igenis: irritáljunk másokat, ha az olyan mocsok, hogy elvárja, hogy idegenek az ő kedvére tegyenek. Menjenek a büdös picsába a püspökkel együtt.
catalina9
2018. június 22. 07:56
Beer Miklós Ferenc pápa fia. Ugyanaz a semmitmondó jóemberkedés, gügye félrebeszélés...egy libsi celeb.
zakar zoltán béla
2018. június 21. 21:13
110%
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik